ارمنیان ایرانایرانسیاسی

شاوردیان: توسعه هوش مصنوعی باید اخلاق‌محور باشد / تأکید بر گسترش همکاری‌های پارلمانی ایران و رومانی

آرا شاوردیان در سی‌ودومین اجلاس مجمع بین المجالس نمایندگان مسیحی ارتدکس در شهر بخارست شرکت و در خصوص موضوع اصلی این اجلاس، همکاری نهادهای پارلمانی و مذهبی در شکل دهی به محورهای استفاده از هوش مصنوعی با توجه به بیانیه IPU در مراکش سخنرانی کرد.

آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی، در سخنرانی خود در سی‌ودومین اجلاس مجمع بین‌المجالس نمایندگان مسیحی ارتدوکس، بر ضرورت طراحی و هدایت توسعه هوش مصنوعی بر پایه اصول اخلاقی، عدالت و کرامت انسانی تأکید کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با قدردانی از دولت و ملت رومانی و کلیسای این کشور به‌مناسبت یکصدوپنجاهمین سالگرد تأسیس آن، بر نقش برجسته چنین اجتماعاتی در ترویج معنویت و مسئولیت اخلاقی در جهان امروز تأکید کرد.

شاوردیان با اشاره به موضوع اصلی اجلاس – همکاری نهادهای پارلمانی و مذهبی در تدوین دستورالعمل‌های اخلاقی برای استفاده از هوش مصنوعی – گفت: هوش مصنوعی دیگر تنها یک فناوری نیست، بلکه به بازیگری کلیدی در ابعاد مختلف زندگی بشر از جمله آموزش، سلامت، رسانه، قانون، اقتصاد و تولید تبدیل شده است.

وی با طرح این پرسش که آیا نهادهای مذهبی و پارلمانی صرفاً ناظر این تحولات خواهند بود یا نقش فعال و هدایتگر خواهند داشت، تأکید کرد: هوش مصنوعی نه تهدید است و نه نجات‌بخش، بلکه فرصتی است محترم؛ مشروط به آن‌که بر مبنای عدالت، اصول اخلاقی و کرامت انسانی توسعه یابد.

نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران با اشاره به تجربیات موفق ایران و سایر کشورها در استفاده از فناوری‌های نوین برای ارتقای نظام آموزش دینی و تحلیل داده‌های اجتماعی، بر اهمیت به اشتراک‌گذاری این تجربیات در مجامع بین‌المللی تأکید کرد.

شاوردیان همچنین از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تنظیم‌گری هوش مصنوعی یاد کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه، دولت را مکلف به تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی با تأکید بر تعامل بین نهادها، طراحی چهارچوب‌های اخلاقی و حقوقی و استفاده از این فناوری در خدمت عدالت اجتماعی و امنیت ملی کرده است.

وی در پایان با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند بستر گفت‌وگوی میان تمدن‌ها و هم‌افزایی ادیان باشد، خواستار همکاری و هم‌افزایی نهادهای مذهبی و پارلمانی برای ساخت آینده‌ای شد که در آن فناوری در خدمت انسان، اخلاق و معنویت باشد، نه در تقابل با آن.

به گزارش خبرنگار پارلمانی صبح مجلس، گقارد منصوریان، نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران نیز در این نشست حضور یافت و در برنامه‌های اجلاس شرکت کرد. همچنین در حاشیه این رویداد، با هماهنگی سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی، دیداری میان اعضای گروه دوستی پارلمانی رومانی و جمهوری اسلامی ایران، در محل سفارت کشورمان برگزار شد و طرفین در خصوص مسائل دوجانبه و همکاری‌های پارلمانی تبادل نظر کردند.

از سوی دیگر، اولینکی، معاون نخست‌وزیر رومانی در امور مذاهب، نیز در دیداری جداگانه با نمایندگان ایرانی به بحث و گفت‌وگو پیرامون مسائل مربوط به اقلیت‌ها، به‌ویژه وضعیت زندگی اقلیت‌های دینی در ایران پرداخت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا