ایرانبین‌المللسیاسی

لاوروف: خواهان ادامه آتش‌بس ایران و اسرائیل هستیم

وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما ادامه آتش‌بس اعلام شده میان ایران و اسرائیل بدون هیچ وقفه‌ای را خواستار شده‌ایم.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی پس از شرکت در رویدادهای نشست وزیران امور خارجه آسه‌آن در کوالالامپور افزود: روسیه همچنین خواستار آن شده است که علیرغم آسیب‌ها و خساراتی که حمله آمریکا و اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) وارد کرده است، تلاش شود که وضعیت اصلاح شود.

وی یادآور شد: حملات به ایران همچنین به تضمین‌هایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد تأسیسات تحت نظارت خود ارائه می‌دهد، آسیب وارد کرده است.

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه اسناد بنیادین برای تضمین دسترسی کشورها به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در شرایط عدم تلاش آنها برای داشتن سلاح اتمی تدوین شده‌اند، گفت:  بسیار مهم است که چنین حملاتی که مقررات بین‌المللی در این زمینه را تضعیف می‌کند، تکرار نشود.

لاوروف ادامه داد: روسیه انتظار دارد حل و فصل موضوع برنامه هسته‌ای ایران به یک مسیر سیاسی منتقل و همه مشکلات منحصراً از طریق مذاکرات حل شود.

خبرگزاری تاس در ادامه نوشت: اسرائیل ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ عملیات نظامی علیه ایران را آغاز کرد. کمتر از یک روز بعد، جمهوری اسلامی حمله تلافی‌جویانه‌ای انجام داد. ایالات متحده ۹ روز پس از شدت گرفتن تنش‌ها، وارد این درگیری شد و به تأسیسات هسته‌ای ایران در اصفهان، نطنز و فردو حمله کرد. ایران نیز در پاسخ به بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در خاورمیانه، پایگاه هوایی العدید در قطر، حمله کرد. پس از آن، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که اسرائیل و ایران برای برقراری آتش‌بس توافق کرده‌اند. این آتش‌بس از سوم تیر ۱۴۰۴به اجرا درآمد.

محور مذاکرات با روبیو

لاوروف همچنین در مورد دیدار روز پنجشنبه خود با مارکو روبیو وزیر امور خارجه ایالات متحده در کوالالامپور گفت: در این دیدار درباره چشم‌اندازهای آینده پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک صحبتی نشد.

وی ادامه داد: ما درباره اوکراین گفت‌وگو کردیم، موضعی را که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از جمله بار دیگر ۱۲ تیرماه در گفت و گوی تلفنی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا بیان کرد، تأیید کردیم.

لاوروف درباره سخنان روبیو در مورد طرح جدید برای اوکراین نیز گفت: «می‌خواهم با سخنان دونالد ترامپ پاسخ دهم: این را به شما می‌گویم و انتظار شگفتی‌های بزرگی را داشته باشید.»

لاوروف گفت: من در مورد شگفتی‌های بزرگ چیزی نمی‌دانم، اما می‌دانید، مواردی وجود دارد که در مورد آنها اظهار نظر نمی‌شود.

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه پس از مذاکرات با همتای روس خود گفته بود: در این دیدار، پیشنهادهایی را در مورد اوکراین شنیدیم که قبلاً مطرح نشده بودند. روبیو افزود: آمریکا علیرغم عدم پیشرفت در مذاکرات صلح، به تماس با همه طرف‌ها در مورد حل و فصل بحران اوکراین ادامه می‌دهد.

فیلم تهدید بمباران

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت که در دیدار با همتای آمریکایی اش در مورد فیلم انتشار یافته از ترامپ در شبکه سی‌ان‌ان در مورد تهدید به بمباران مسکو و پکن بحثی نشد اما ما درباره مسائل جدی بحث کردیم.

وی ادامه داد: در این دیدار به روبیو گزیده‌ای از اظهارات سیاستمداران اوکراینی ارائه شد که در مورد قصد آنها برای نابودی روس‌ها در این کشور صحبت کرده‌اند.

مسکو مسیر نظامی‌سازی اروپا را در تمام زمینه‌های برنامه‌ریزی در نظر خواهد گرفت

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: مسکو مسیر نظامی‌سازی اروپا را در تمام زمینه‌های برنامه‌ریزی در نظر خواهد گرفت؛ اگر اروپا دوباره در این مسیر حرکت کند، جای تاسف دارد.

وی ادامه داد: رهبران فعلی اروپا درس‌های تاریخ را فراموش کرده‌اند و تلاش می‌کنند بار دیگر کشورهای خود را برای جنگ علیه روسیه تحریک کنند.

لاوروف افزود: آخرین اظهارات و اقدامات برلین، پاریس و لندن نشان می‌دهد که طیف کنونی سیاستمدارانی که در این کشورها و تعدادی دیگر از کشورها به قدرت رسیده‌اند، درس‌های تاریخ را فراموش کرده‌اند، آنها نتیجه‌گیری‌هایی را که تمام بشریت از این درس‌های تاریخ گرفته است، فراموش کرده‌اند و روی هم رفته تلاش می‌کنند بار دیگر اروپا را برای جنگ علیه روسیه تحریک کنند.

وی گفت: اینکه مرتس صدراعظم آلمان با اشاره به ناکارآمدی روش‌های دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه اوکراین تصمیم به نظامی‌سازی آلمان گرفته است، کاملاً بی‌معنی است.

وی تصریح کرد: نکته مشترکی بین لفاظی‌های مرتس و صاحبان اردوگاه‌های کار اجباری وجود دارد: آقای مرتس بیش از یک بار مطالب مضحکی گفته است، از جمله اینکه هدف اصلی او این است که بار دیگر آلمان را به قدرت نظامی پیشرو در اروپا تبدیل کند. او حتی از کلمه «دوباره» هم ابایی نداشت.

تحریکات علیه کره شمالی

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود در این کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد: پتانسیل درگیری در شبه جزیره کره قابل توجه است، ایالات متحده و متحدانش همچنان به تحریک کره شمالی ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: آنها به رزمایش‌های نظامی به طور فزاینده‌ای در مقیاس بزرگ، از جمله رزمایش‌هایی با مؤلفه هسته‌ای ادامه می‌دهند.

لاوروف اظهارداشت: مسکو تمام تلاش خود را خواهد کرد تا حقوق مشروع پیونگ یانگ را تضمین کند و اجازه ندهد تحریکات غرب به نتایج بدی ختم شود.

وزیر امور خارجه روسیه در مورد مسائل تایوان نیز گفت: اظهارات تعدادی از کشورهای غربی در مورد حفظ وضع موجود در مورد مسأله تایوان، ریاکاری است، که برای هر کسی که حتی کمی با این موضوع و نحوه عملکرد فعلی غرب در روابط با تایوان آشنا باشد، آشکار است.

نگرانی درباره وضعیت فلسطین

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره ایده برخی شیوخ شهر الخلیل در به رسمیت نشناختن تشکیلات خودگردان و پیگیری ایجاد امارت متحد فلسطینی نیز گفت: امروز از خواندن اخبار مبنی بر اینکه در حال حاضر پروژه‌ای برای ایجاد این امارت وجود دارد و این اولین گام برای پیشبرد مفهوم تشکیل امارت‌های متحد فلسطینی در سرزمین‌های فلسطینی محسوب می‌شود، شگفت‌زده شدم.

وی ادامه داد: این وضعیت مانند داستان‌های علمی تخیلی به نظر می‌رسد، اما این واقعیت که چنین ایده‌هایی به طور فزاینده‌ای در فضای عمومی مطرح می‌شوند، نشان دهنده خطراتی است که فراروی چشم‌انداز ایجاد یک کشور فلسطینی، طبق تصمیم مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل است و این, البته یک چالش بزرگ برای جامعه بین‌المللی است.

لاوروف ادامه داد: همه اعضای آسه‌آن و اکثر کشورهای شریک، از جمله روسیه، نگرانی زیادی را در مورد فاجعه جاری و حتی رو به وخامت در سرزمین‌های فلسطین ابراز کرده‌اند.

وی ادامه داد: پس از فاجعه انسانی که در نوار غزه ایجاد شد، وضعیت مشابهی در بخش دیگری از سرزمین‌های فلسطین در حال وقوع است.

لاوروف افزود: ما در مورد کرانه باختری رود اردن صحبت می‌کنیم، جایی که اسرائیل به سیاست تهاجمی خود در ایجاد شهرک‌های جدید در حجم‌های بی‌سابقه و رو به افزایش ادامه می‌دهد.

وی افزود: بنابراین خیلی زود از سرزمین‌هایی که تشکیلات خودگردان ملی فلسطین در آن فعالیت می‌کند، چیزی باقی نخواهد ماند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا