بین‌المللسیاسی

نماینده فلسطین در سازمان ملل: جنگ را پایان دهید

ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد بامداد امروز چهارشنبه تأکید کرد که هیچ توجیهی برای کشتار بیش از ۶۰ هزار فلسطینی از جمله ۲۰ هزار کودک وجود ندارد.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره مباشر، منصور در سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما خواستار پایان دادن به گرسنه ‌نگه‌داشتن مردم و کشتار جمعی علیه ملت‌مان و همچنین آزادی اسیران اسرائیلی و زندانیان فلسطینی هستیم.

وی تصریح کرد : ما بار دیگر خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل هستیم آتش‌بس در نوار غزه، راه را برای رساندن کمک‌های بشردوستانه و توقف نسل‌کشی هموار می‌کند.

نماینده فلسطین همچنین خواستار دسترسی فوری و بدون مانع به کمک‌های انسانی برای غزه شد و افزود: رژیم صهیونیستی باید به‌طور کامل از نوار غزه عقب‌نشینی کند.

وی با اشاره به تلاش تل‌آویو برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود در غزه تصریح کرد: اسرائیل تصاویری و فجایعی که در غزه به آن دست می زند و جهان شاهد آن است، منکر می شود.

نماینده فلسطین در ادامه گفت: اسرائیل از جهان می‌خواهد درباره شرایط اسرای اسرائیلی موضع بگیرد، در حالی که خودش یک ملت کامل را محاصره کرده و مردم گرسنه را هنگام تلاش برای دریافت غذا و آب هدف گلوله قرار می‌دهد.

وی همچنین تأکید کرد که راه‌حل بحران در غزه، حمایت از تشکیل دولت مستقل فلسطین در چارچوب راهکار دو دولتی است.

نماینده فلسطین در پایان خاطرنشان کرد: صلح در منطقه زمانی آغاز خواهد شد که جنگ در غزه پایان یابد.

 

انگلیس و فرانسه بجای اسرائیل، حماس را متهم کردند

نمایندگان انگلیس و فرانسه در سازمان ملل به جای مقصر دانستن اسرائیل به دلیل وضعیت فاجعه بار غزه، حماس را متهم و بر راهکار دو دولتی برای پایان درگیری میان اسرائیل و فلسطین تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، باربارا وودوارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سرزمین های اشغالی فلسطین که به درخواست اسرائیل عصر روز گذشته به وقت محلی تشکیل شد، مدعی شد: «حماس و ایدئولوژی تروریستی آن نمی‌توانند جایی در حکومت آینده غزه داشته باشند و هرگز نباید دوباره امنیت اسرائیل را تهدید کنند.»

سفیر انگلیس در سازمان ملل افزود: «آتش‌بس در آغاز سال جاری میلادی ، لحظه‌ای نادر از امید بود؛ گروگان‌ها آزاد شدند و سازمان ملل توانست کمک‌های بشردوستانه را به غزه برساند. اما از زمان پایان آتش‌بس، رنج گروگان‌ها و غیرنظامیان فلسطینی به سطحی تکان‌دهنده و بی‌سابقه رسیده است.»

سفیر انگلیس افزود: بر اساس گزارش های نهادهای بین المللی از جمله گزارش نظام طبقه‌بندی یکپارچه سطح امنیت غذایی (IPC) محدودیت‌های اسرائیل در امداد رسانی به غزه باعث شده است، قحطی در غزه شکل بگیرد.

وودوارد اذعان کرد: من هفته گذشته با پزشکانی که در غزه خدمت کرده‌اند، صحبت کردم؛ آنها کودکانی را دیده‌اند که به‌قدری سوءتغذیه داشته‌اند که زخم‌هایشان ماه‌ها درمان نمی‌شده و دیده‌اند که چگونه شیر خشک نوزادان توسط ارتش اسرائیل در مرز ضبط شده و نوزادان از ابتدایی‌ترین نیازهای حیاتی محروم مانده‌اند.

نماینده انگلیس در سازمان ملل اضافه کرد: ما از اسرائیل می‌خواهیم که برای کاهش این رنج فاجعه‌بار، گام بردارد. محدودیت‌ها برای ارسال کمک‌ها باید در چارچوب اصول انسان‌دوستی، بی‌طرفی، استقلال و غیرجانبداری برداشته شود و سازمان ملل باید بتواند به‌طور گسترده و امن در غزه فعالیت کند. ما خواستار باز شدن همه گذرگاه‌های زمینی برای ورود فوری اقلام ضروری مانند غذا، شیر خشک، دارو، سوخت و آب آشامیدنی هستیم.

سفیر انگلیس در شورای امنیت اضافه کرد: همچنین از اسرائیل می‌خواهیم که از غیرنظامیان، امدادگران و کارکنان پزشکی محافظت کند. کشته شدن یک امدادگر دیگر جمعیت هلال‌احمر فلسطین در حمله به مقر این نهاد، تکان‌دهنده است. اسرائیل باید این حادثه و دیگر موارد مشابه را بررسی کند.

وی تاکید کرد: ما از طرفین می‌خواهیم که تلاش‌های خود را برای دستیابی به توافق آتش‌بس و پایان دادن به درگیری، تقویت کنند.تشکیل کشور حق مسلم مردم فلسطین است و برای امنیت بلندمدت اسرائیل ضروری است.

نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت به جنبش مقاومت حماس حمله کرد و خواستار آزادی فوری اسرای اسرائیلی شد و گفت: «به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین، راه را برای صلح در خاورمیانه باز می‌کند و راه کار دو دولتی را تسهیل خواهد کرد».

 

آمریکا با حمایت از اسرائیل و انکار نسل کشی در غزه خواستار تسلیم حماس شد

نماینده آمریکا در سازمان ملل در حمایت همه جانبه از اسرائیل و در حالیکه چشمان خود را بر جنایات این رژیم در غزه بسته است، نسل کشی در این منطقه را رد کرد و بجای محکوم کردن تل آویو، حماس را متهم کرد و خواستار افزایش فشارهای جهانی بر حماس برای تسلیم شدن این جنبش شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خانم دوروتی شی معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت که عصر روز گذشته به وقت محلی به درخواست اسرائیل درباره سرزمین های اشغالی فلسطین تشکیل شد، با متهم کردن حماس و حمایت قاطع از اسرائیل و چشم پوشی از جنایات آن در غزه مدعی شد: «ایالات متحده به روشنی اعلام کرده است که آزادی گروگان‌ها، همراه با اطمینان از خلع سلاح حماس و عدم تسلط بر غزه، اولویت ماست. »

وی که از ویدئوی منتشر شده از سوی گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس و وضعیت یک اسیر اسرائیلی به خشم آمده بود، به جای متهم دانستن اسرائیل در قحطی و به گرسنگی و تشنگی کشاندن مردم غزه پس از حدود ۲۲ ماه جنگ، ادعا کرد: «رئیس جمهور ترامپ و استیو ویتکاف فرستاده ویژه و مارکو روبیو وزیر امور خارجه همچنان بی وقفه برای پایان دادن به جنگ، آزادی گروگان‌ها – از جمله ایتای چن و عمر نویترا، دو آمریکایی که هنوز در اسارت حماس هستند – و برقراری صلح در غزه و آینده‌ای عاری از آن تلاش می‌کنند. همانطور که رئیس جمهور ترامپ هفته گذشته گفت، سریع‌ترین راه برای پایان دادن به بحران انسانی در غزه، تسلیم شدن حماس و آزادی گروگان‌ها است. با این حال، حماس از انجام این کار خودداری کرده است. در حالی که اسرائیل شرایط پیشنهاد آتش‌بس را پذیرفته است، حماس پیوسته آنها را رد کرده است. »

نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد: «این نشان دهنده سوء نیتی است که از حماس می‌بینیم. متاسفانه، در زمانی که فشار بر حماس برای آزادی گروگان‌ها و پایان دادن به جنگ بیش از هر زمان دیگری ضروری است، برخی در عوض اقداماتی انجام داده‌اند که حماس را جسورتر کرده و تلاش‌های مذاکره‌کنندگان را تضعیف می‌کند. »

این دیپلمات آمریکایی بار دیگر به کنفرانس بین المللی فلسطین که هفته گذشته در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، تاخت و گفت: «ما باید روشن کنیم که نمایش‌های تبلیغاتی بی‌ثمر مانند کنفرانس راه حل دو دولتی در هفته گذشته و اعلامیه‌های یکجانبه در مورد به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی، تلاش‌های میانجیگران را تضعیف کرده و جنگ را طولانی‌تر می‌کند. این هدایا به حماس نه تنها گروگان‌ها را به خطر می‌اندازد؛ همچنین به غیرنظامیان غزه آسیب می‌رساند، غیرنظامیانی که همچنان از آنچه رئیس جمهور ترامپ «گرسنگی واقعی» نامیده است، رنج می‌برند.»

معاون نمایندگی آمریکا خطاب به اعضای شورای امنیت مدعی شد: «همکاران، هیچ کس نمی‌خواهد غیرنظامیان فلسطینی در غزه گرسنه و تشنه باشند. ایالات متحده از امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه حمایت می‌کند و به طور فعال برای حمایت از تحویل امن کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه تلاش کرده است. همانطور که رئیس جمهور ترامپ گفته است، ایالات متحده قرار است حتی بیشتر در این تلاش‌ها مشارکت کند.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «کشورها، از جمله اعضای این شورا (شورای امنیت سازمان ملل) با یک انتخاب روبرو هستند: یا به اقداماتی که حماس را تشویق و پاداش می‌دهد ادامه دهند، یا اینکه این سازمان تروریستی را مسئول اقدامات خود بدانند. همه ما باید بتوانیم توافق کنیم که گروگان‌ها باید بدون تاخیر بیشتر آزاد شوند و حماس دیگر نمی‌تواند بر غزه حکومت کند و باید خلع سلاح شود. گروگان‌ها باید به خانه بازگردانده شوند و به فلسطینی‌های غزه اجازه داده شود فصل جدیدی را بدون حماس آغاز کنند.»

این مقام آمریکایی در حالی که گزارش های سازمان ملل و کارشناسان آن بر استفاده از گرسنگی و تشنگی بعنوان سلاح از سوی اسرائیل درباره مردم غزه حکایت دارد و آن را نقض قوانین بین المللی و مصداق نسل کشی می دانند، با انکار جنایات اسرائیل مدعی شد: ما بار دیگر شاهد ادعاهای نسل‌کشی بوده‌ایم. این اتهامات با انگیزه سیاسی و مطلقاً نادرست هستند. آنها بخشی از یک کمپین تبلیغاتی عمدی و بدبینانه هستند، زیرا حماس تلاش می‌کند تا پیروزی‌های نمادینی را برای جبران شکست کامل در جنگ به دست آورد. ایالات متحده این ادعاها را کاملاً رد می‌کند.»

نماینده دولت ترامپ در سازمان ملل با حمایت آشکار از جنایات اسرائیل در غزه ادعا کرد: «ایالات متحده کاملاً از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم حماس حمایت می‌کند. اسرائیل اقدامات متعددی را برای محدود کردن آسیب به غیرنظامیان و رسیدگی به نیازهای بشردوستانه انجام داده است. از دست دادن جان غیرنظامیان در غزه غم‌انگیز است، اما مسولیت این امر بر عهده حماس است که می‌تواند امروز با موافقت با آتش‌بس که قبلاً توسط اسرائیل پذیرفته شده است، جنگ را متوقف کند.»

این دیپلمات آمریکایی در حالیکه تصاویر و فیلم های منتشر شده و نیز آمارهای سازمان ملل  از کشته شدن عامدانه مردم بیگناه فلسطین در نزدیکی مراکز توزیع غذا بنیاد به اصطلاح بشردوستانه آمریکا و اسرائیل حکایت دارند، با چشم پوشی از این جنایات مدعی شد: «گزارش‌های اخیر مبنی بر مرگ فلسطینی‌ها در نزدیکی محل‌های توزیع کمک‌های بنیاد بشردوستانه ، باید بگویم که این بنیاد اعلام کرده که گزارش‌های اخیر مبنی بر مرگ در نزدیکی محل‌های توزیع آنها نادرست است.»

دوروتی شی در پایان ادعاهای واشنگتن را تکرار کرد و مدعی شد: «ایالات متحده از همه کشورها می‌خواهد که به هم بپیوندند و با صدای واحد بگویند که حماس باید فورا تسلیم شود، همه گروگان‌ها – چه آنهایی که زنده هستند و چه آنهایی که قبلاً به دست حماس کشته شده‌اند – را آزاد کند و اجازه دهد این جنگ پایان یابد.»

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا