بین‌المللسیاسی

ابو مرزوق: اولویت حماس توقف جنگ در غزه است / اسامه حمدان: اداره غزه باید در اختیار فلسطینی‌ها باشد

عضو جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) گفت: اولویت این جنبش توقف فوری جنگ و جنایات رژیم اسرائیل در غزه است و از همین منظر با طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برخوردی مثبت داشته‌ است اما اجرای مفاد طرح نیازمند جزئیات، تفاهم و مذاکرات دقیق است.

به گزارش ایرنا، موسی ابو مرزوق بامداد امروز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه الجزیره افزود که در سطح ملی توافق شده است که اداره نوار غزه به هیاتی از افراد مستقل واگذار شود و مرجع این ساختار، تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در خارج با اشاره به بند مربوط به تبادل اسرا اظهار داشت: تحویل اسرا و پیکرهای کشته‌شدگان ظرف ۷۲ ساعت، در شرایط کنونی، تنها یک نظریه و غیرواقعی است.

وی تاکید کرد که ترسیم آینده ملت فلسطین یک مساله ملی است و تصمیم‌گیری درباره آن تنها در اختیار حماس نیست، بلکه باید در چارچوبی فراگیر و با مشارکت همه گروه‌های فلسطینی انجام شود.

ابو مرزوق همچنین گفت: ما با دیدگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه شده توسط مصر، که شامل پاسخ‌هایی در مورد صلح و آینده است، موافقت کردیم.

وی با بیان اینکه آمریکا باید با نگاهی مثبت به آینده ملت فلسطین بنگرد، افزود: حماس با بندهایی از طرح ترامپ که بصورت مستقیم به این جنبش مربوط می‌شود، برخوردی مثبت داشته و آماده ورود به مذاکرات درباره همه مسائل مرتبط با حماس و سلاح است.

ابو مرزوق اظهار داشت: اجرای مفاد طرح نیازمند جزئیات، تفاهم و مذاکرات دقیق است و بدون گفت‌ وگو نمی‌توان آن را عملی کرد.

عضو دفتر سیاسی حماس همچنین گفت که همه جزئیات مربوط به نیروهای حافظ صلح نیازمند شفاف‌سازی و توافقات مشخص است.

وی تاکید کرد که حماس یک جنبش آزادی‌بخش ملی است و تعریف تروریسم در طرح ترامپ نمی‌تواند بر آن اعمال شود.

ابومرزوق افزود: ما با اصول کلی طرح موافقت کرده‌ایم، اما اجرای آن نیازمند مذاکره است.

وی همچنین گفت که سلاح‌ها در آینده به دولت فلسطینی تحویل داده خواهد شد و هر کس که غزه را اداره کند، مسئولیت سلاح را نیز بر عهده خواهد داشت.

اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس نیز گفت که این جنبش آمادگی دارد وارد مذاکرات درباره تبادل اسرا شود، اما تاکید کرد که اداره امور غزه باید صرفا” در اختیار طرف‌های فلسطینی باشد و مدیریت هرگونه نیروی خارجی در این منطقه غیرقابل قبول است.

به گزارش ایرنا، اسامه حمدان در گفت‌وگو با شبکه العربی اظهار داشت: حماس آماده ورود به مذاکرات درباره عملیات تبادل اسرا است، اما این روند باید با در نظر گرفتن واقعیت‌های میدانی و شرایط انسانی موجود انجام شود.

عضو ارشد جنبش حماس با تاکید بر اینکه هیچ طرف غیر فلسطینی نباید اداره امور غزه را به دست گیرد، افزود: هرگونه تلاش برای تحمیل مدیریت خارجی بر این منطقه از سوی حماس رد خواهد شد.

حمدان با اشاره به وضعیت اسیران صهیونیست در غزه گفت: برخی از اجساد اسرای اسرائیلی دفن شده‌اند و برخی دیگر در مناطقی قرار دارند که تحت اشغال نظامیان متجاوز رژیم اسرائیل است و این شرایط پیچیده، نیازمند زمان و هماهنگی دقیق است.

وی افزود: برای اجرای عملیات تبادل اسیران، بیش از ۷۲ ساعت زمان لازم است و این موضوع تنها از طریق تفاهم و توافق قابل حل است.

حمدان در پایان بار دیگر تاکید کرد که ورود هرگونه مدیریت یا نیروی خارجی به غزه غیرقابل قبول است و آینده این منطقه باید توسط خود فلسطینی‌ها تعیین شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا