اقتصادیایرانایرانسیاسی

لایحه بودجه ۱۴۰۵ توسط پزشکیان تقدیم مجلس شد

رئیس جمهور لایحه بودجه ۱۴۰۵ را به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی نوبت عصر روز گذشته مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه ۱۴۰۵ توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور به هیات رئیسه مجلس تقدیم و از سوی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، اعلام وصول شد.

در نامه رئیس جمهور خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است: «احتراما به استناد قانون اصلاح مواد ۱۸۰ و ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور که به بنا بر پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۴ هیات وزیران به تصویب رسیده است، برای طی شدن تشریفات قانونی ارسال می‌شود».

در این نامه آمده است: «این لایحه با هدف تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور و در راستای برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مشتمل بر جداول الزامات منابع و مصارف و اسناد پشتیبان تهیه شده است. امید است با بررسی و تصویب این لایحه گام موثری در جهت تحقق این اهداف برداشته شود».

متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۵ را اینجا بخوانید.

بر اساس اصلاحی که پیش از این در ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی انجام شد، بودجه سنواتی از این پس فقط در بخش جداول بررسی خواهد شد و احکام بودجه دیگر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بررسی نمی‌شود. البته دولت در بخش احکام الزاماتی را از طریق لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد که برخی از مواد آن بررسی و تصویب شدند.

طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه در سامانه بارگذاری می‌شود و پس از سه روز به کمیسیون تلفیق توسط هیأت رئیسه مجلس ارجاع خواهد شد. در ادامه کلیات بودجه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی جهت اظهار نظر نمایندگان ارجاع می‌شود. سپس احکام ذی ربط به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع می‌شوند و کمیسیون‌ها پنج روز فرصت بررسی و بیان پیشنهاد برای مواد بودجه را دارند. پس از آن نیز گزارش کمیسیون تلفیق بودجه به صحن مجلس ارسال می‌شود.

در کمیسیون تلفیق بودجه نیز ۱۰ روز فرصت بررسی لایحه بودجه است که البته این زمان قابل تمدید است.

لازم به ذکر است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح روز گذشته به صورت غیرعلنی تدابیر اتخاذه شده دولت درخصوص حفظ قدرت خرید مردم و تأمین و توزیع مناسب مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی و همچنین مدیریت نوسانات ارزی را با حضور وزرای مربوطه و رئیس کل بانک مرکزی بحث و بررسی کردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا