ایرانبین‌المللسیاسی

وزیر امور خارجه انگلیس در تماس با عراقچی: ما بخشی از جنگ با ایران نیستیم

وزیر امور خارجه انگلیس در گفت‌وگو تلفنی با همتای ایرانی با تشریح رویکرد دولت جدید این کشور تصریح کرد: ما بخشی از جنگ با ایران نیستیم و به دیپلماسی برای حل و فصل مسائل باور داریم.

به گزارش ایرنا، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اد میلیبند وزیر امور خارجه انگلیس، در خصوص موضوعات دوجانبه و آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به صورت تلفنی گفت‌وگو و رایزنی کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت و گو رویکرد ناشایست انگلیس در رابطه با ایران از جمله مصوبه اخیر این کشور در برچسب‌زنی علیه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین همدستی انگلیس در ‌دو جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را ناموجه و محکوم دانست و بر ضرورت تجدید نظر دولت انگلیس در این زمینه تأکید کرد.

عراقچی با یادآوری تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران به عنوان‌ عامل اصلی وضعیت کنونی در منطقه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت وارد روند دیپلماتیک شد و تفاهم خاتمه جنگ را در ۲۸ خرداد به نتیجه رساند اما باز هم آمریکا با نقض عهد مانع از اجرای آن شد.

وزیر امور خارجه با تاکید بر عزم ایران برای تنظیم سازوکارهای عملیاتی با همکاری عمان برای مدیریت تردد کشتیرانی در تنگه هرمز تصریح کرد: کارشکنی طرف‌های ثالث در این روند صرفا باعث پیچیده‌تر شدن وضعیت موجود می شود.

عراقچی همچنین هرگونه همکاری با متجاوزان، از جمله به بهانه قراردادهای دفاعی پیشین، را غیر قابل قبول دانست و خاطرنشان کرد: طبق حقوق بین‌الملل و قطعنامه تعریف تجاوز، اجازه استفاده طرف های متجاوز از قلمرو و امکانات یک کشور برای حمله غیرقانونی به کشور دیگر به منزله عمل تجاوزکارانه بوده و کشور مورد حمله را مجاز به توسل به دفاع مشروع می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس نیز با تشریح رویکرد دولت جدید این کشور تصریح کرد: ما بخشی از جنگ با ایران نیستیم و به دیپلماسی برای حل و فصل مسائل باور داریم. وی بر لزوم استمرار تعاملات دیپلماتیک با ایران برای بهبود روابط و کاهش تنش در منطقه تاکید کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا