اقتصادیایرانسیاسی

ایرنا گزارش می‌دهد؛ گره کور ۱۲ ساله ای که به دست دولت سیزدهم باز شد / اتمام یک اَبَر پروژه دیگر

“آزادراه منجیل-رودبار” یا همان شاهراه حیاتی ارتباط پایتخت و استان‌های همجوار به استان گیلان صبح امروز با حضور جمعی از اعضای دولت به بهره برداری رسید، عیدی دولت به مردم با اتمام یک پروژه ۱۲ ساله، تردد ها به استان گیلان را سهل تر و راحت تر خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آزادراه منجیل-رودبار سومین وعده دولت در مسیرهای آزادراهی است که صبح امروز با حضور معاون اجرائی رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید. این پروژه از سال ۱۳۹۸ آغاز بکار کرده و بیش از ۱۲ سال است که از عمر آن می‌گذرد.

عملیات ساخت این آزادراه سالهای زیادی به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی و برخورداری از تونل‌ها و پل‌های متعدد متوقف شده بود؛ اما در دولت سیزدهم با دستور رئیس جمهور و تزریق اعتبارات لازم تکمیل و بهره برداری شد تا تردد هموطنان برای سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ به شمال کشور تسهیل شود و بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی ۲۴۰۰ میلیارد تومان منابع به پروژه آزادراه رشت – قزوین ( منجیل – رودبار) تزریق شده است و ارزش روز آن بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان است.

افتتاح این آزاد راه و عیدی دولت به مردم استان گیلان تردد مردم به استان گیلان را سهل تر و راحت تر خواهد کرد زیرا که شاهراه حیاتی ارتباط پایتخت و استان‌های همجوار به استان گیلان محسوب می‌شود و یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین پروژه‌های آزادراهی است.

البته این پروژه قرار بود با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسد ولی طبق گفته معاون اجرائی رئیس جمهور آیت الله رئیسی بنا به برنامه ضروری و برای پیگیری مسئله مهم در تهران ماند ولی ساعت ۵ نیم صبح پیگیر افتتاح این پروژه شد تا این پروژه قبل از تعطیلات نوروز به بهره برداری برسد و مردم در ایام عید مردم معطل ترافیک سنگین و نفس گیر این مسیر نباشند و کام ملتشیرین شود. محسن منصوری در این زمینه گفته است: حامل سلام و تهیت رئیس جمهور به مردم استان گیلان و شهرستان رشت و رودبار منجیل هستم.امروز ساعت ۵نیم صبح رئیس جمهور در دفتر کارخود حضور داشتند و تماس گرفتند و گفتند که بنا به برنامه ضروری و برای پیگیری مسئله مهم باید در تهران باشند لذا فرمودند ضمن ابلاغ سلام، در اوایل سال آینده برای سفر دوم استانی و افتتاح پروژه ها خدمت مردم این استان خواهند رسید.

وی با بیان اینکه یک نیمه تمام دیگر امروز تکمیل شد، گفت: برای این پروژه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده و از منظر فنی در پروژه اقدامات خوبی صورت گرفته است.

معاون اجرائی رئیس جمهور بیان کرد: رییس جمهور اصرار داشتند تا قبل از عید این پروژه به بهره برداری برسد و مردم در ایام‌پرتردد از این آزاد راه بهره مند شوند تا تعطیلات عید به کام مردم شیرین شود.

خیرالله خادمی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره این پروژه گفته است: از تهران که مرکز کشور است این آزادراه به صورت سراسری احداث شده بود، در برنامه آزادراهی از قزوین به رشت ۱۳۸ کیلومتر بود که ۸.۲ کیلومتر آن در محدود شهر رودبار به دلیل سختی مسیر احداث نشده بود و مردم و مسافران در آنجا متوقف می‌شدند و گاهی تا ۱۰ الی ۱۵ ساعت در ترافیک منتظر می‌ماندند. با پیگیری‌های انجام شده رفع این گلوگاه که سراسر پل، تونل و کوهستانی است، در برنامه قرار گرفت و به عنوان پروژه‌ای بی‌نظیر توسط متخصصین داخلی احداث شد.

خادمی اظهارکرد: با افتتاح این ۸.۲ کیلومتر گره ارتباطی به شمال و شمال غرب کشور رفع می‌شود و مسافران به راحتی تردد می‌کنند. از این ۸.۲ کیلومتر حدود پنج کیلومتر تونل و پل است و ۱.۷ کیومتر هم دیوارهای حایل برای عرض مناسب است، لذا سرتاسر این ۸.۲ کیلومتر یک سازه ممتد مهندسی است که به بهره‌برداری می‌رسد که از آن می‌توان به پروژه بزرگ ابنیه فنی بی‌نظیر یاد کرد.

وی تصریح کرد: برای اجرای این پروژه ۲۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که ۲۲۰۰ میلیاردتومان پرداختی به پیمانکاران و ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران است، درحالیکه ارزش روز پروژه بالای ۵۰۰۰ میلیارد تومان است و یک اَبَر پروژه عمرانی محسوب می‌شود.

خادمی بیان کرد: برای رفع این گلوگاه پل بزرگ از روی رودخانه احداث کردیم و از طرفی برای اینکه اشتغال مردم منطقه به مشکل برنخورد یک باند هم در شهر ایجاد کردیم، باند شمال به جنوب هم از داخل شهر احداث می‌شود.

 یک شاهکارهای مهندسی

همچنین محمود ملازینل -سرپرست ساخت وتوسعه آزادراه‌ها احداث آزادراه منجیل-رودبار به‌عنوان بخش پایانی آزادراه قزوین-رشت را در دل کوه‌های البرز یکی دیگر از پروژه‌های راهسازی قابل توجه کشور اعلام کرد و گفت: استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در ساخت ابنیه فنی این آزادراه با تکیه بر توان فنی و مهندسی داخل کشور از افتخارات جامعه مهندسی کشور در بومی‌سازی تکنولوژی‌های ساخت است که ضمن کاهش قیمت تمام‌شده پروژه می‌تواند در پروژه‌های دیگر به‌عنوان الگو مورد استفاده قرار گیرد.

ملازینل از روش‌هایی در ساخت پل‌های مسیر به‌منظور افرایش عمر مفید سازه‌ها و مقاومت مناسب در برابر حرکات زلزله برای اولین بار در کشور را از دیگر ویژگی های مهم این آزادراه مطرح کرد.

میلاد دوستی با تاکید بر اهمیت آزادراه منجیل – رودبار در تکمیل کریدور آزادراهی شمال – جنوب کشور عنوان می کند: این آزادراه یکی از چهار مسیر عبوری از رشته کوه البرز است که دسترسی مناطق مرکزی و پایتخت را به استان گیلان و غرب دریای خزر فراهم می کند و نقش موثری در حمل و نقل کالا و مسافر، کاهش زمان سفر و صرفه جویی در مصرف سوخت دارد.

عیدی ۵ هزار میلیاردی دولت سیزدهم به مردم گیلان

استاندار گیلان در رابطه با این مسیر آزادراهی و تکمیل آن هم با بیان اینکه هشت کیلومتر باقیمانده از پروژه آزادراه رشت – قزوین از جمله مهمترین بخش های این طرح بود، گفت : با اهتمام ویژه دولت مردمی و انقلابی سیزدهم، تلاشهای شبانه روزی دستگاه ها و نهادهای ذیربط اینک تکمیل شده است.

اسدالله عباسی با اشاره به گردشگرپذیربودن گیلان و حضور مسافران در طول سال و مناسبت‌های مختلف در این خطه اظهار کرد: اتمام این پروژه تردد به گیلان را سهل تر و راحت تر می کند و عیدی دولت سیزدهم به مردم این سامان و میهمانان استان ولایتمدار گیلان است.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت آزاد راه قزوین، رشت در کاهش بار ترافیکی منطقه و نقش آن در توسعه گیلان این پروژه مهم با نگاه حمایتی ملی تکمیل شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا