بین‌المللسیاسی

اظهار تأسف ابوالغیط از وتوی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا

دبیرکل اتحادیه عرب از ناکامی شورای امنیت سازمان ملل در صدور قطعنامه شورای امنیت برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به دلیل وتوی پیش نویس آن از سوی آمریکا اظهار تأسف کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه مصری الشروق، احمد ابوالغیط در صفحه شخصی اش در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: بسیار مایه تأسف است که برای ممانعت از اراده بین المللی آشکار در زمینه پیوستن فلسطین به سازمان ملل به عنوان یک عضو کامل، از حق وتو استفاده شود.

ابوالغیط افزود: با این وجود می دانیم که این نشست مذکور، تنها یک گام در مسیر مبارزه سیاسی طولانی است که قطعا سرانجام اراده فلسطینی ها با حمایت کشورهای عربی و جامعه بین الملل به پیروزی منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا ، آمریکا بامداد جمعه در رای‌گیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا