بین‌المللسیاسی

سازمان ملل: ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی زده جهان را تشکیل داده‌اند

گزارشگر ویژه حق غذا سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی زده جهان را تشکیل داده‌اند و در تاریخ جنگ ها، سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، مایکل فخری در گزارشی که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد، گفت: گرسنگی دادن ساکنان نوار غزه از دومین روز جنگ آغاز شد.

وی اضافه کرد: کمک های محدودی که وارد نوار غزه شد، نیز بیشتر به مناطق مرکزی و جنوب ارسال شد و این درحالی بود که رژیم اسرائیل، به ساکنان نوار غزه دستور داده بود به طرف مناطق شمالی کوچ کنند.

فخری افزود: در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی زده جهان را تشکیل داده اند.

گزارشگر ویژه حق غذا سازمان ملل متحد تصریح کرد: در تاریخ جنگ ها، سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند و آنچه برای ۲.۳ میلیون فلسطینی در این منطقه اتفاق افتاد بی سابقه است.

فخری گفت: سابقه قحطی های عمدی در حق ملت فلسطین به ۷۶ سال قبل یعنی زمان تاسیس (رژیم جعلی) اسرائیل و آوارگی ملت فلسطین از سرزمین خود بازمی گردد و اسرائیل از آن زمان به سیاست گرسنگی دادن ملت فلسطین روی آورد.

وی اضافه کرد: از آغاز جنگ در نوار غزه، گزارش های مستقیمی درباره ویران و تخریب کردن سیستم غذایی نوار غزه دریافت کرده است که تخریب زیرساخت های کشاورزی و ماهیگیری نمونه ای از آن است.

این گزارش درحالی منتشر می شود که سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تاکید کرد که رژیم اسرائیل، «به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه» باید اطمینان ایجاد کند که سازمان های بشردوستانه می توانند به طور موثر کار خود را انجام دهند.

استفان دوجاریک بر نقش حیاتی سازمان ملل متحد و آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد در خاورنزدیک (آنروا) به عنوان “ستون فقرات، قلب، ریه ها و بازوهای” کمک های بشردوستانه در نوار غزه تاکید کرد.

دوجاریک با تاکید بر لزوم تضمین دسترسی فلسطینیان به کمک های بشردوستانه از سوی رژیم اسرائیل “به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه” گفت: “ما در تماس دائمی با همتایان اسرائیلی، در مورد چگونگی بهبود سیستم امدادرسانی هستیم. “

او با بیان اینکه «وضعیت بشردوستانه در غزه فراتر از فاجعه است»، افزود که اگرچه بیش از ۷۰۰ هزار وعده غذایی از بیش از ۲۰۰ آشپزخانه توضیع شده است اما ارائه کمک های غذایی ۳۵ درصد در مقایسه با ماه جولای کاهش داشته است.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «این کاهش کمک تا حدی به دستورهای متعدد رژیم صهیونیستی برای تخلیه مناطق نوار غزه بازمی گردد، به طوری که حداقل ۷۰ آشپزخانه مجبور به تعلیق تهیه غذاهای پخته شده یا نقل مکان شدند.»

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

وزارت بهداشت فلسطین در جدیدترین آمار خود اعلام کرده است که شمار شهدای فلسطینی تاکنون به ۴۰ هزار و ۹۳۹ نفر و شمار مجروحان نیز به ۹۴ هزار و ۶۱۶ نفر افزایش یافته است.

رژیم اسرائیل در عین حال اعتراف کرده که پس از حدود ۱۱ ماه جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه برسد.

Related Articles

Back to top button