رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقهای و بینالمللی به دنبال گسترش تفاهم و همکاری است، گفت: به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصههای مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفتگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقهای و بینالمللی به دنبال گسترش تفاهم، همدلی و همکاری است، افزود: البته عبور از حصار اندیشهها و باورها کار سادهای نیست و نیاز به زمان دارد، اما ما به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصههای مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفتگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش تداوم و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی را جدیترین نگرانی امروز منطقه و جهان دانست و اظهار داشت: در حالی که بنده با شعار وفاق و همدلی و تعامل با جهان مورد اقبال مردم ایران قرار گرفتم و به ریاست جمهوری رسیدم، رژیم صهیونیستی تلاش کرد با ترور مهمان عزیز ما شهید هنیه در روز تحلیف بنده، جمهوری اسلامی ایران را به معرکه جنگ بکشاند.
رئیس جمهور با تشریح علل وقوع عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر از جمله ۷۰ سال اشغالگری و جنایات صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین گفت: کدام قاعده و چارچوب حقوقی بینالمللی به یک رژیم به صرف برخورداری از زور اجازه داده که زنان و کودکان و مردم بیگناه و بیدفاع را در بیمارستان، مدرسه و پناهگاهها بمباران کند! دنیا با کدام توجیه نظارهگر این جنایات است و اقدامی عملی و موثر برای توقف این جنایات انجام نمیدهد؟!
دکتر پزشکیان در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده و در جنگ میان روسیه و اوکراین نیز صرفا به دنبال توقف درگیریها و برقراری صلح است، خاطرنشان کرد: در زمینه مسئله هستهای نیز جمهوری اسلامی ایران اراده خود را برای حل مسئله نشان داده و امروز نیز آماده مذاکره و تلاش برای حل مسئله هستیم. ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هستهای نبوده و نیست و از هر اقدامی در راستای ایجاد و تقویت صلح و امنیت در منطقه و جهان استقبال و حمایت میکند.
شارل میشل نیز در این دیدار با سازنده توصیف کردن گفتگوی تلفنی خود با دکتر پزشکیان گفت: انتخاب جنابعالی به ریاست جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفتگوها با اتحادیه اروپا میدانیم. ما دیدگاههای شما را به دقت بررسی کرده و معتقدیم میتوانیم روحیه و اصول مورد تاکید جنابعالی را به ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم.
رئیس شورای اروپا با اشاره به وضعیت امروز منطقه و جهان، درخواست اصلی اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران را گفتگوهای جدی درباره مسائل فیمابین عنوان کرد و افزود: ما خواهان نقشآفرینی سازنده جمهوری اسلامی ایران در مسئله فلسطین، درگیریهای اوکراین و حصول توافق درباره مسئله هستهای هستیم. اتحادیه اروپا بر برقراری آتشبس فوری در غزه تاکید داشته و مواضع روشنی درباره استیفای حقوق فلسطینیان برای تشکیل یک دولت مستقل دارد.
وی با بیان اینکه ما همواره آماده همکاری و گفتگو برای یافتن راهحلهای مشترک در مسائل مختلف هستیم، ابراز امیدواری کرد که گفتگوها و تعاملات میان دو طرف استمرار داشته باشد.