ارامنه تهران و شمال ایرانارمنستانایرانسیاسی

شاوردیان با تبریک روز استقلال ارمنستان؛ مرز تاریخی ایران و ارمنستان باید از هر گونه گزندی مصون باشد / تغییر در مرزهای منطقه‌ای برای ایران غیرقابل قبول است

رئیس گروه دوستی ایران و ارمنستان طی پیامی روز استقلال کشور ارمنستان را تبریک گفته و ضمن تاکید بر اهمیت توسعه همکاری‌ها گفت: مرز تاریخی ایران و ارمنستان به عنوان پلی برای دوستی و تعمیق همکاری میان دو ملت، باید از هر گونه گزندی مصون بماند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، آرا شاوردیان رئیس گروه دوستی ایران ارمنستان، به مناسبت فرارسیدن سالروز استقلال جمهوری ارمنستان با صدور پیامی به مردم و دولت این کشور تبریک گفته و با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای افزایش همکاری‌های همه‌جانبه میان دو کشور وجود ندارد و گروه دوستی پارلمانی یکی از ستون‌های مهم برای تقویت این همکاری‌ها است، گفتاحترام به تمامیت ارضی و حق حاکمیت ارمنستان بر اراضی خود، از اصول بنیادین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما بر این باوریم که مرز تاریخی ایران و ارمنستان به عنوان پلی برای دوستی و تعمیق همکاری میان دو ملت، باید از هر گونه گزندی مصون بماند.

متن پیام به شرح زیر است؛

به مناسبت فرارسیدن سالروز استقلال جمهوری ارمنستان، به نمایندگی از مردم شریف ایران و به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان، این روز را به دولت و ملت ارمنستان صمیمانه تبریک می‌گویم. روابط نزدیک و دوستانه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان، دارای پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی است که طی سال‌ها بر پایه‌ای از همزیستی مسالمت‌آمیز ،احترام متقابل و توجه به ارزش های مشترک شکل گرفته و به مرور زمان تقویت شده است.

ایران به عنوان نخستین کشوری که استقلال جمهوری ارمنستان را به رسمیت شناخت، همواره بر حفظ این استقلال احترام گذاشته و از همان زمان تاکنون، شاهد روند رو به رشد روابط دو کشور و همکاری‌های دوجانبه در ابعاد گوناگون از جمله زمینه های اقتصادی و فرهنگی بوده‌ایم. این روابط بر پایه منافع مشترک دو ملت، هر روز بیشتر از گذشته گسترش یافته است.

حضور نخست وزیر جمهوری ارمنستان در مراسم تحلیف جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهور، جمهوری اسلامی ایران، نشانه‌ای از دوستی و همکاری میان دو کشور است. همچنین از پیام‌های همدردی نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه ارمنستان در خصوص حادثه تلخ معدن طبس که عمق این دوستی و روابط نزدیک در روزهای سخت را به نمایش گذاشت قدردانی می‌نمایم؛

به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان در مجلس دوازدهم، به این باور هستم که در بستر این گروه دوستی می‌توانیم روابط سازنده دو کشور در زمینه‌های مختلف به ویژه اقتصادی و تجاری را توسعه دهیم. در این راستا، روابط نزدیک و دوستانه‌ای با همکارانم در پارلمان جمهوری ارمنستان داشته‌ام و در آینده نزدیک سفری به ارمنستان خواهم داشت تا با همکارانم فرصتی مناسب برای تبادل نظر و بررسی زمینه‌های جدید همکاری‌های مشترک در قالب این گروه دوستی فراهم آوریم. این امر در چارچوب سیاست‌های اولویت همسایگی و حسن همجواری جمهوری اسلامی ایران و نگاه ویژه به توسعه همکاری‌ها با همسایگان صورت می‌گیرد.

جمهوری ارمنستان از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است و ما نیز آماده‌ایم تا به تحقق این توسعه کمک کنیم. ما معتقدیم هیچ محدودیتی برای افزایش همکاری‌های همه‌جانبه میان دو کشور وجود ندارد و گروه دوستی پارلمانی نیز یکی از ستون‌های مهم برای تقویت این همکاری‌ها است.

ایران به عنوان کشوری که همواره حامی صلح و امنیت در منطقه بوده و این امر را یکی از ارزش های اساسی و سنگ بناهای انقلاب اسلامی می داند، بر صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای تأکید ویژه داشته و آن را نه تنها یک شعار، بلکه رکن اساسی سیاست خارجی و دکترین امنیت ملی خود می‌داند. در این راستا، بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است که هر گونه تهدید علیه تمامیت ارضی همسایگان، یا تلاش برای تغییر مرزهای منطقه‌ای، برای ایران غیرقابل قبول است. این موضوع، خط قرمز سیاست خارجی ایران بوده و این موضع گیری صریح همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است.

احترام به تمامیت ارضی و حق حاکمیت ارمنستان بر اراضی خود، از اصول بنیادین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما بر این باوریم که مرز تاریخی ایران و ارمنستان به عنوان پلی برای دوستی و تعمیق همکاری میان دو ملت، باید از هر گونه گزندی مصون بماند. تغییر در مرزهای منطقه‌ای برای ایران غیرقابل قبول است و خوشبختانه در این زمینه همواره با طرف ارمنی توافق کامل و اشتراک نظر داریم.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیت ویژه‌ای که برای صلح و امنیت در منطقه قائل است، از تلاش‌های جمهوری ارمنستان برای برقراری صلح پایدار و همیشگی حمایت کرده و آماده است تا از تجربیات و ظرفیت‌های دیپلماتیک خود برای کمک به استقرار صلح در منطقه استفاده کند.

در پایان، به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان، وظیفه خود می‌دانم که از تمامی ظرفیت‌های این گروه برای تقویت و تعمیق روابط میان دو کشور استفاده نموده و به صورت شفاف و مستمر، گزارش این همکاری‌ها را به اطلاع مردم شریف ایران برسانم. بار دیگر فرارسیدن سالروز استقلال جمهوری ارمنستان را به دولت و ملت این کشور تبریک می‌گویم و امیدوارم که در آینده نزدیک شاهد همکاری‌های بیشتر میان دو کشور دوست و برادر باشیم.

Related Articles

Back to top button