سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در تداوم مواضع خصمانه غرب علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادعا کرد که رایزنیها درباره قراردادن نام این نهاد رسمی نظامی ایران در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی همچنان جریان دارد.
به گزارش ایرنا، پیتر استانو روز گذشته در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که درباره آخرین وضعیت گنجاندن نام سپاه پاسداران به فهرست نهادهای ممنوعه پرسید، گفت: تمام گفتوگوها درباره تدابیر محدودکننده (تحریم) و فهرست سازمانهای تروریستی بهصورت محرمانه توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا صورت میگیرد. وی با بیان اینکه «این یک روند داخلی است» تصریح کرد: ما بهصورت علنی در این باره اظهارنظر نمیکنیم.
سخنگوی اتحادیه اروپا اضافه کرد: من تنها میتوانم به سخنان نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) اشاره کنم مبنی بر اینکه روند گفتوگوها درباره این موضوع میان اعضای شورا(ی اروپا) جریان دارد.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده است. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی و حاکمیتی بشمار میرود، تصریح کردهاند که افزودن نام این سازمان در فهرست نهادهای به اصطلاح تروریستی، غیرقانونی است.
بحث افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی انگلیس، در مقطعی از اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به سوژه رسانههای جریان اصلی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی بهواسطه تحرکات گروههای ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راهپیدا کرد اما با شکست مواجه شد.
در انگلیس مقامهای این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه هم همان زمان اعلام کرد که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پروندهای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.
با این حال گروههای معاند و رسانهها همچنان تلاش میکنند تا این طرح غیرقانونی را احیا کنند. چندی پیش خبرگزاری آلمان ادعا کرد که چند کشور اروپایی، از جمله آلمان به دنبال این هستند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر اساس حکم دادگاهی در دوسلدورف آلمان در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی قرار دهند.
وزارت امور خارجه ایران با انتقاد از رویکرد نسنجیده کشورهای اروپایی تصریح کرده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد؛ از این رو اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست.
دستگاه دیپلماسی کشورمان به اروپاییها هشدار داده است که هرگونه اقدام نسنجیده با پاسخ و واکنش متقابل همراه خواهد بود؛ بر همین اساس توصیه کرده است که به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل را در دستور کار خود قرار دهند.