ارامنه اصفهان و جنوب ایرانایرانسیاسی

اجلاسیه ملی شهدای ادیان توحیدی در شیراز برگزار شد

اجلاسیه ملی شهدای ادیان توحیدی در راستای دومین کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس با حضور مسئولان و خانواده شهدای ادیان توحیدی شامگاه دوشنبه، ۳۰ مهرماه در شیراز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، استاندار فارس در این مراسم با بیان اینکه این روزها فارس به نام و یاد شهدا عطراگین شده است، گفت: یادواره‌های مختلف به نام شهدا در راستای اجلاسیه ۱۵ هزار شهید استان فارس در حال برگزاری است.

حسینعلی امیری با اشاره به نقش ادیان توحیدی در تاریخ مشروطیت گفت: نقش ادیان توحیدی در نهضت مشروطیت مشخص است و این افراد در آن زمان به شکل مادی و مالی و برخی دیگر از پیروان ادیان توحیدی هم به طرق مختلف به این نهضت کمک کردند تا در نهایت قانون اساسی مشروطه مصوب شد.

وی ادامه داد: اگر تاریخ را بررسی کنیم قبل از مشروطیت حقوق ادیان الهی بستگی به سیاست دولت و منش پادشاهان داشت و در واقع حقوق ثابتی وجود نداشت.

امیری با بیان اینکه قبل از انقلاب ادیان توحیدی در مبارزه علیه استبداد نقش مهمی داشتند، اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ادیان توحیدی اجازه داده شد در مجلس نماینده داشته باشند و مانند بقیه شهروندان از حقوق اجتماعی مساوی برخوردار شوند و این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است که با توجه به آموزه‌های اسلام عدالت و حقوق اجتماعی مساوی را بین مسلمانان و ادیان توحیدی برقرار می‌کند.

استاندار فارس همچنین بر این نکته تأکید کرد: حاکمیتی که با حکمت آمیخته نباشد بی‌نتیجه است و حاکمیت ایران اسلامی با حکمت آمیخته شده است.

ادیان توحیدی در رهایی از استکبار و جنگ تحمیلی نقش مهمی داشتند

فرمانده سپاه ناحیه بقیه‌الله(عج) شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه در راستای دومین اجلاسیه ۱۵ هزار شهید استان فارس، اجلاسیه ملی شهدای ادیان توحیدی برگزار شده است، گفت: یاد و نام ۱۴۷ شهید ادیان توحیدی را گرامی می‌داریم و از رشادت و جانفشانی صدها رزمنده ادیان توحیدی تجلیل می‌کنیم.

احمد جعفری بیان کرد: باید برای زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تلاش کنیم.

وی افزود: یکی از بخش‌های مهم جامعه ایران را ادیان توحیدی تشکیل می‌دهند که در رهایی از استکبار و جنگ تحمیلی نقش مهمی ایفا کردند و دوشادوش مسلمانان در جهت حفاظت از این مرزو بوم حماسه آفریدند. 

جعفری تصریح کرد: امروز گرد هم آمده‌ایم که درسی که در دفاع مقدس آموختیم یعنی ید واحده را با اقتدار بیشتر و در جهت شکل‌گیری ایران قوی و سربلند دنبال کنیم.

وی ادامه داد: بین شهدا تفکیکی قائل نیستیم و در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش می‌کنیم که رمز بقای ایران همین ترویج است.

ما یهودیان ایران تا مسلمان نباشیم کلیمی نیستیم

رئیس انجمن کلیمیان استان فارس نیز در این مراسم بیان کرد: دشمنان ایران بدانند هرگونه تعرض به این آب و خاک جوابی دندان شکن خواهد داشت، تمام اقوام و ادیان الهی دوشادوش هم عزم بر صیانت از این مرز و بوم دارند.

امیرعلا سالاری به نمایندگی از کلیمیان بیان کرد: باید با هر عقیده و باور و دینی که داریم‌ از آب و خاک و مرز این وطن پاسداری کنیم و قدردان کسانی باشیم که برای ما جانفشانی کردند. باید با زنده نگه داشتن یاد شهدا فرهنگ قهرمان و قهرمان پروری، ایثار و شهادت را در جامعه خود زنده نگه داریم.

وی تصریح کرد: ما یهودیان ایران اعتقاد داریم که ما یهودیان تا مسلمان نباشیم کلیمی نیستیم چرا که معنای مسلمانی تسلیم در مقابل اراده خداوند است و ما نیز تسلیم در مقابل اراده خداوند هستیم و خداوند را شاکریم که در کشوری زندگی می‌کنیم که مسلمانی و تسلیم در مقابل خداوند حرف اول را می‌زند.

سالاری در پایان سخنان خود از مسئولان تشکر کرد که در شیراز خیابانی به نام شهدای ادیان توحیدی نامگذاری کرده‌اند و گفت: این کار قدمی بزرگ در راستای ترویج فرهنگ برادری و برابری ادیان توحیدی با مسلمانان در خاک ایران زمین خواهد بود.

فرهنگ ایثار و شهادت تا ابدیت ادامه خواهد داشت

نماینده زرتشتیان در مجلس نیز در این مراسم بیان کرد: ما ایرانیان مردمی با پیشینه گران سنگ با فرهنگی فرمند و بالا هستیم و هیچ‌گاه چیستی و هستی تاریخی و فرهنگی خود را وا نخواهیم گذاشت، بلکه در همه احوال تا حد اعطای جان آن را پاس می‌داریم و همچنان ایرانی می‌مانیم و می‌دانیم که هر ایرانی بیدار دل، جان آگاه و خویشتن شناس به این مهم واقف است.

بهشید برخوردار ادامه داد: باید بدانیم که تمام مراکز اداری و کاری نیاز به نگاه انسانی با عنصر آگاهی دارد و رضایت همه آحاد ملت، احترام متقابل بین آن‌ها و توجه به ارزش‌های انسانی نیاز به مدیریت قدرشناسانه دارد که با فرهنگ قدردانی همراه است.

وی تصریح کرد: شهادت اوج یک وفاداری قدرشناسانه است و این ضرورت امروز است که حق بر کرسی بنشیند؛ شهدا منافع خود را بخشیدند و حق را قبول کردند.

برخوردار اظهار کرد: پس از جنگ تحمیلی همه ایرانیان بر آن شدند که در مقابل دشمنان بایستند دفاع کرده و جانشان را فدای کشور کنند و زرتشتیان نیز فریاد حق سر دادند و در میدان رزم مانند دیگران تا پای جان با همبستگی بر علیه دشمن جنگیدند.

وی ادامه داد: مهم‌تر این است که امروز راه آنان را ادامه داده و سپاسگزار آنان باشیم و افتخار کنیم به آنانی که جان سپردند تا امروز ما زنده بمانیم و خدمتگزار باشیم و این فرهنگ تا ابدیت ادامه خواهد داشت.

ارامنه ایران با تفکر انقلابی همواره از ایران دفاع خواهند کرد

مسئول امور شهدا و ایثارگران ارامنه جنوب ایران هم در این اجلاسیه بیان کرد: در این مراسم گرد هم آمدیم تا پیروزی ارزش‌های والای انسانی و دینی را ارج نهیم.

زاره قاراخانیان ادامه داد: ۴۵ سال پیش بنیان حیات مستقل و آینده پرعزت شریف ایران در تاریخ معاصر گذاشته شد و با فداکاری و تلاش خستگی ناپذیر مردم در دهه‌های پس از انقلاب این بنیان استوار شد.

وی افزود: در شرایط کنونی وظیفه و تکلیف همه آحاد ملت و مردم ایران است که با کنار گذاشتن تفاوت‌های مذهبی، دینی و سلیقه‌ای دست در دست یکدیگر با دشمنان آشکار و نهان کشور مبارزه کنیم.

مسئول امور شهدا و ایثارگران ارامنه جنوب ایران تصریح کرد: در سال‌های اخیر دشمنان این سرزمین در یک حرکت جدید با رویکردهای مختلف و روش‌های گوناگون استقلال سیاسی، اقتصادی و به خصوص دستاوردهای علمی کشورمان را نشانه گرفته‌اند و بر میزان فشارهایشان می‌افزایند اما روح و آرمان‌های انقلاب این ملت را بر باورهای خود محکم و استوار نگه خواهد داشت. ارامنه ایران نیز با روحیه انقلابی دوشادوش همه ایرانیان با یک اراده واحد با نثار جان خود از ایران عزیز دفاع خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این مراسم تجلیل از جمعی از خانواده‌های شهدای ادیان توحیدی تجلیل به عمل آمد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا