شاوردیان: سفر هیئت ایرانی به کرواسی و تقویت روابط میاندینی
آرا شاوردیان، از سفر هیئت ایرانی به کرواسی و برگزاری گفتگوهای دینی با اندیشمندان این کشور خبر داد و تأکید کرد که چنین سفرهایی میتواند به تقویت روابط میاندینی و از بین بردن تصورات غلط درباره ایران کمک کند.
آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس، ابتدا به هماهنگیهای صورتگرفته برای این سفر اشاره کرد و گفت: پیشنهاد این سفر از سوی دکتر خطیبزاده، سفیر کشورمان در کرواسی، مطرح شد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با استقبال از آن، این طرح را دنبال کرد. هیئت اعزامی به کرواسی به دعوت رئیس مرکز اسلامی زاگرب مفتی عزیز حسنوویچ، متشکل از نمایندگان جوامع مختلف اقوام و ادیان بود. در این هیئت علاوه بر مسیحیان، کلیمیان، زرتشتیان و اعضای اهل تشیع و تسنن نیز حضور داشتند.
شاوردیان سپس به سومین دور گفتگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها با اندیشمندان دینی کرواسی اشاره کرد و گفت: این دور از گفتگوها به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر زاگرب آغاز شد. هیئت ایرانی به ریاست حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ماموستا کریمی مشاور رئیس جمهور در امور ادیان و اقوام، خاخام روحانی جامعه کلیمیان یونس حمامی لازار، از جامعه آشوریان اسقف اعظم مار نرسای بنیامین و خوری اسقف وانیا سرکیس، سرکار خانم دکتر بهشید برخوردار نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی، علی اصغر عامری بافخی قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعضای هیئت اعزامی از ایران بودند.
وی در ادامه توضیح داد: در ابتدای این سفر مصاحبه تلویزیونی با شبکه اچآرتی تلویزیون دولتی کرواسی انجام دادیم. همچنین در اولین روز، میزگردی با موضوع تجارب در زمینه گفتگوی ادیان که در این جلسه وزیر فرهنگ و رسانه کرواسی و نمایندگان جوامع دینی کرواسی، همچنین در این جلسه، نماینده واتیکان و سفیر کشورمان، دکتر خطیبزاده حضور داشتند، که در آن هئیت ایرانی به بیان تجربیات خود در زمینه زندگی در جوامع دینی مختلف پرداخت.
نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی در ادامه به وضعیت جمعیت مسلمانان در کرواسی اشاره کرد و گفت: جمعیت مسلمانان در کرواسی حدود ۱۰۰ هزار نفر است که حدود یک و نیم درصد از جمعیت کل این کشور را تشکیل میدهند. کرواسی با جمعیتی حدود ۴ میلیون نفر است؛ که ۸۵درصد مسیحی کاتولیک و ۴.۴درصد ارتدکس است.
شاوردیان در ادامه به چالشهای موجود در عرصه گفتگوهای بین ادیان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در غرب، اخبار نادرستی درباره ایران منتشر میشود که تصویر منفی از زندگی اقلیتها در ایران به نمایش میگذارد. در این سفر، ما تلاش کردیم تا این تصورات غلط را اصلاح کنیم. از جمله اینکه در ایران، اقلیتهای دینی و اقوام در شرایط مناسبی زندگی میکنند و از حقوق برابر برخوردارند. در ایران، اقلیتها در مراسمهای دینی خود آزادی کامل دارند و نمایندگان مستقلی در مجلس شورای اسلامی دارند.
وی با اشاره به بازخوردهای مثبتی که اندیشمندان دینی از سفر به ایران داشتهاند، گفت: ما از آنها دعوت میکنیم که به ایران بیایند و از نزدیک شرایط زندگی اقلیتهای دینی در کشورمان را مشاهده کنند. برخی از افرادی که در دورههای قبلی گفتگوهای دینی به ایران سفر کردهاند، پس از بازگشت گفتهاند که آنچه در رسانهها درباره ایران شنیدهاند کاملاً متفاوت از واقعیتهای ایران بوده است.
شاوردیان در پایان تأکید کرد: این نوع سفرها و گفتگوهای میاندینی میتواند به شکستن تابوهای ایران هراسی کمک کند و نشان دهد که در ایران اقلیتهای دینی در صلح و آرامش زندگی میکنند. همچنین این سفر به تقویت روابط بین کشورهای مختلف و ارتقای تفاهم دینی و فرهنگی در سطح جهانی کمک خواهد کرد.