ارمنستانایرانسیاسی

سبحانی: از انعقاد توافق‌های راهبردی با ارمنستان استقبال می‌کنیم

سفیر ایران در ارمنستان گفت تهران به رابطه با ایروان نگاه بلندمدت و همه‌جانبه دارد و از ارتقای روابط از جمله توافق‌های راهبردی استقبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان در میزگرد ایران و ارمنستان که صبح امروز پنجشنبه در شهر قاپان مرکز استان سیونیک ارمنستان با حضور کارشناسان ایرانی و ارمنستانی برگزار شد، گفت: اگر روابط با همسایگان به خوبی مدیریت شود به سکویی برای توسعه مناسبات خارجی ۲ کشور تبدیل شود. اولین حلقه امنیت، محیط همسایگی است و گسترش مناسبات نقش کلیدی و مهمی در شکل گیری منطقه باثبات و امن دارد. 

او تاکید کرد: سیاست همسایگی نیازمند مراقبت دائمی است چون شرایط بی‌ثبات، زمینه‌ساز سوءاستفاده بیگانگان می‌شود. برخی دشمنان در پی آن هستند که با ایجاد اختلاف و تنش منافع نامشروع خود را در منطقه تامین کنند. 

سبحانی گفت: مناسبات دوستانه با همسایگان زمینه‌ساز تجارت کم‌هزینه‌تر خارجی و رشد صادرات و تامین بنیادهای واردارتی کشورها خواهد شد. تقویت سیاست همسایگی و ارتقا همکاری در مناطق مرزی موجب اشتغال و افزایش سطح رفاه منطقه و تامین امنیت را به همراه داشته باشد. 

دولت جدید ایران به دنبال انعقاد اسناد جدید برای ارتقای روابط است

سفیر ایران در ارمنستان تصریح کرد: ایران اصل حسن همجواری را از اولویت‌های سیاست خارجی خود می‌داند و مزیت‌های تجاری و عناصر تاریخی و اهمیت شکل‌گیری محیطی امن و پایدار در منطقه به دنبال ارتقای همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی‌ و سیاسی با ارمنستان است. ارمنستان همسایه خوب و نجیب ایران است و ما به رابطه با آن نگاه بلندمدت و همه‌جانبه داریم و از ارتقای روابط از جمله توافق‌های راهبردی استقبال می‌کنیم. توافقات پیشین با ارمنستان محترم هستند و دولت جدید ایران به دنبال انعقاد اسناد جدید برای ارتقای روابط است.

او ادامه داد: ایران بر موضع اصولی خود در حمایت از استقلال حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان تاکید دارد و از تلاش این کشور برای برقراری رابطه دوستانه با همسایگانش استقبال می‌کند. 

هرگونه رفع انسداد مسیرها باید تحت حاکمیت ملی ارمنستان باشد

سبحانی گفت: ما از مذاکرات ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای امضای معاهده صلح استقبال می‌کنیم و معتقدیم تنش و منازعه بین ۲ کشور می تواند تبعات ناگوار برای طرفین و مردم منطقه داشته باشد.

سفیر ایران در ایروان از ابتکار «چهار راه صلح» ارمنستان حمایت کرد و گفت: هرگونه رفع انسداد باید تحت حاکمیت ملی و سرزمینی و نظارت و کنترل امنیتی ارمنستان باشد. مرز ایران و ارمنستان مرز دوستی است و ۲ کشور نه تنها منشا تهدید برای یکدیگر نبودند بلکه منبع فردایی بهتر برای هم بودند. 

او در پایان خاطرنشان کرد: همکاری در حوزه سیاسی، انرژی، تجارت، فرهنگی و تجارت مرزی، امنیتی، حمل و نقل و کریدورهای ارتباطی متنوع با دیگر همسایگان موجب تبادلات تجاری و تقویت پیوند مردم با مردم و ایجاد محیطی امن باشد. ما مصمم هستیم از تمام ظرفیت‌های ۲ کشور برای ارتقای تجارت و افزایش تعاملات سیاسی و فرهنگی استفاده کنیم. آینده روابط ۲ کشور روشن است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا