فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در حوزه زیر سطحی، در حال ساخت زیردریایی های جدیدی هستیم که به زودی به ارتش ملحق می شود.
به گزارش ایرنا، امیر دریادار شهرام ایرانی امروز شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفتم آذر روز نیرو دریایی گفت: در ابتدا لازم میدانم جنایات، خوی حیوانی و وحشیگری حقیقی رژیم صهیونی، سفاک و کودک کش را که در میدان نبرد توان مقابله ندارد و با بی رحمی تمام کودکان و زنان بیگناه و بیدفاع کارکنان سازمانهای بینالمللی، اصحاب رسانه و کادر درمانی را به شدیدترین وجه ممکن به شهادت میرساند محکوم کنم.
وی در ادامه افزود: در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اقدامات راهبردی متعدد در حوزه دفاعی و دریایی توانسته ایم، توطئه تحریم و تهدید دشمن را خنثی و مسیر انقلابی خود را با اتحاد همه جانبه و همگرایی با ملل جهان در مسیر پیشرفت و تحقق ایران قوی ترسیم و با قدرت و اقتدار گام برداریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش بیان کرد: معتقدیم ایران قوی با مشارکت تک تک ایرانیها محقق خواهد شد .فرزندان اصیل ایران در نیروی دریایی راهبردی ارتش با اراده پولادین و تواناییهای علمی و عملی و امید و پشتکار جوانان به ویژه جوانان روشن ضمیر خود توانستهاند با تغییر الگوهای راهبردی بیش از پیش اقتدار نظام اسلامی را به جامعه جهانی ارائه کند.
وی در ادامه گفت: به عنوان سرباز کوچک ولایت از فرماندهی معظم کل قوا تشکر می کنم زیرا بیشک ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور با همراهی و اراده جدی مجلس و دولت مقتدر و قوای سه گانه فصل جدیدی از تاریخ رویکرد اقتصاد بری به اقتصاد بحری صورت خواهد گرفت و گامی اندیشهای و عملی برای احیای اقتصاد کشور خواهد بود.
دریادار ایرانی افزود: اجرای صحیح این سیاستها در مسیر تمدن سازی دریایی ایران اسلامی نقش بسیار مهمی خواهد داشت و همرزمانم آمادگی هرگونه مشارکت و نقش آفرینی در این عرصه مهم را دارا بوده و امیدواریم مجلس انقلابی و دولت از ظرفیتهای بالقوه موجود در این نیروی راهبردی استفاده کنند.
وی گفت: ایران برای قرار گرفتن در تراز یک کشور تمدن ساز دریایی اسلامی با تقویت مولفههای قدرت دریایی خود با رویکرد صلح طلبانه مولفههای نظام بینالملل را با قدرت پیگیری می کند که یکی از عرصه های غیر قابل اغماز با توجه به موقعیت جغرافیای سیاسی کشورمان در منطقه غرب آسیا میزان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در عرصههای دریایی و اقیانوسی است چرا که قدرتی که تنها به توانمندی و توانایی عملیاتی دریایی در جنگ خلاصه نمیشود بلکه کنترل تجارت بینالملل، توانایی بهرهبرداری و کنترل منابع اقیانوسی، بهرهگیری از قدرت اقتصادی دریایی به عنوان ابزار دیپلماسی و نفوذ سیاسی را شامل میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: امروز که جهان با چالشهای بیشتری در دریا از قبیل قاچاق دزدی و تروریسم دریایی در شریانهای تجارت جهانی و اختلافات درباره در حوزه حاکمیت آب های بین المللی روبرو شده است حراست و پاسداری از منافع کشور در محدوده آب های ساحلی سرزمینی، انحصاری، اقتصادی و آبهای آزاد بهویژه عرصه های اقیانوسی و همچنین برقراری تامین امنیت خطوط کشتیرانی و مواصلاتی و حفظ امنیت آبراه ها در زمان صلح و جنگ و جاری ساختن قوانین مستلزم داشتن قدرت دریایی در تراز منطقهای و بین المللی است.
وی در ادامه گفت: آمریکا در حال حاضر جای خود را به نظام چند قطبی داده است و از پیامدهای این نظم جدید شکلگیری ائتلافها و نمایش قدرت توسط قدرتهای نوظهور است در این بین جمهوری اسلامی ایران با گفتمان مقاومت و با شعار صلح و دوستی جهت جانمایی و نمایش توانمندی از جایگاه خود در دوران گذار نظام و نظم جدید بینالملل میباشد که این امر خود یک نشانه از بینهایت نشانههای تضعیف هژمونی آمریکا است و عبور جهان از نظم چند قطبی است.
دریادار ایرانی ادامه داد: ایران بهرهبرداری لازم از پنجره ایجاد شده برای جانمایی جایگاه خود را انجام خواهد داد و نیروی دریایی راهبردی ارتش در این حوزه نقشآفرینی لازم را به درستی اجرا خواهد کرد و کلام آخر اینکه دشمنان باید بدانند و بفهمند که کشور ایران و تک تک ایرانیها هرگز منزوی نمیشوند و ایران اسلامی و ایرانی انزوا گریز و تحریم ناپذیر است.
دولت به خوبی در موضوع توسعه سواحل مکران ورود کرده است
وی درباره توسعه سواحل مکران گفت: دولت به خوبی در این زمینه ورود کرده و شخص رئیس جمهور به صورت هفتگی جلسات مکرری را در این موضوع دارند و هماهنگیهای خیلی جدی را انجام می دهند، اما به طور خاص نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، توسعه شبکه های آب و تامین نیازمندی هایی مثل خانه های بهداشت و مدارس ورود کرده تا این بخش وضعیت مطلب تری به خود گیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: سواحل مکران مشرف به اقیانوس است و بخش عمده از ساحل نشینان ماهیگیرایی هستند که در عمق ماهیگیری میکنند قطعاً بحث تامین امنیت شان و بعضاً تامین نیازمندیهایی که دارند اهمیت دارد، ما با سازمان شیلات هم تفاهم نامه هایی را در این زمینه داشتیم .
دریادار ایرانی، درباره ارتقا توانمندی های نیروی دریایی کشورمان گفت: امروز قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران در تراز جهانی قرار گرفته است و اینگونه به ما از طریق جامعه بین الملل نگاه می شود، بر این اساس برای حضور موفقتر در دریا و تداوم حضور ماندگاری و مانایی بیشتر ، در همه حوزه های سطحی ساخت و به روز رسانی شناورها را در دستور کار قرار داده ایم، همچنین تقویت پایگاههای شناوری در اقیانوس ها با داشتن شرایط لازم به گونهای که در همه حوزه ها نیازها را پوشش بدهد در دستور کار است.
وی ادامه داد: یک بخش های کلیدی بخش بهداشت و درمان است که ما در پایگاه شناوری مکران نگاه ویژهای به بحث بهداشت و درمان و حوزه بیمارستانی داریم که همه نیازهای دریانوردان را که در اضطرار قرار میگیرند و احیاناً در سواحلی که در حوزههای اقیانوسی حضور داریم پوشش بدهیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در کنار آنها با توجه به نوع ماموریت ما که اولویت ما ارتقای توان رزم آمادگی رزم است در حوزه زیر سطحی هم به همین گونه در حال ساخت زیردریایی ها هستیم که به زودی به ارتش الحاق می شود، در بحث حوزه بدون سرنشین امروز در سه بخش هوا، سطح و در زیر سطح به موفقیتهای خیلی خوبی رسیدیم.
دریادار ایرانی افزود: در حوزه موشکی از تنوع خوبی برخورداریم و برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را در اختیار داریم. در حوزه جنگ الکترونیک هم به توانایی خوبی رسیده ایم که به آن افتخار میکنیم.
در حال ساخت دو فروند ناوشکن های جدید هستیم
وی درباره ساختن ناوشکن های جدید در کلاس موج گفت: ما وارد کلاس سنگینتر آن شده ایم، هم اکنون در حال ساخت هستیم و در زمان مناسب حتماً اطلاع رسانی دقیقتر خواهیم کرد اما همین قدر بدانید که الان دو فروند در حال ساخت است.
دریادار ایرانی درباره برگزاری مانورهای مرکب گفت: تا پایان سال سه برنامه بین المللی داریم، برای اولین بار بزرگداشت هفتم آذر را با حضور کشورهای دوست، همسایه و مسلمان و کسانی که به مردم ما نگاه ویژه و خاص دارند را در پیش رو خواهیم داشت. در ادامه همایشی در حوزه طب دریا داریم که به صورت بین المللی در آذرماه برگزار خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: در بخش رزمایش ها هم، یک رزمایش مرکب را در انتهای سال پیش بینی کرده و برگزار خواهیم کرد که امسال کشورهایی که حضور پیدا خواهند کرد بیشتر است. در این همایش تعداد شناورها تنوع بیشتری خواهد داشت، اگر هماهنگیها در بخش پروازی هم انجام شود نیروهای هوایی هم در این رزمایش حضور پیدا خواهند کرد.
وی درباره همکاری با کشورهای دیگر و حمل محموله های آنها ادامه داد: در بحث همکاری در دریا ابداعی را داشتیم و به همه کشورها اعلام کردیم به خصوص آنهایی که بیشتر با همدیگر تمرینات دریایی داریم و آن هم اجرای گشت های مشترک است.
دریادار ایرانی گفت: امروز اکثر کشورها و شرکت های کشتیرانی علاقمند هستند که از ظرفیت امنیتی ایران استفاده کنند برای اینکه اسکورت شوند و محموله و شناورها و دریانوردانشان با ایمنی در دریا دریانوردی کنند که همه کشورهای همسایه به این همگرایی رسیده اند. کشورهای خارج از منطقه هم درخواست هایی دارند که حتما اجابت می شود و انجام میگیرد.
وی در ادامه گفت: با اکثر کشورها تفاهمنامه مکتوب داریم که مهمترین آن حوزه تربیت و آموزش است که عزیزان انتظار دارند که به ویژه از تجارب ناوگروه ۸۶ و تجاربی که نیروی دریایی در بحث تامین امنیت دریایی دارد استفاده کنند، در کنار آن برگزاری همایش های مشترک است.
دریادار ایرانی افزود: یک گام بزرگتری که برداشته شده تبادل اساتید است قبلا فقط حوزه حضور دانشجویان و تبادل دانشجو بود امروز در حوزه تبادل اساتید ما در دانشگاه ها بنا به سرفصل هایی که برای آنها تعریف شده بناست تدریس داشته باشیم که این برای ما نقطه قوت محسوب می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: انجام رزمایشهای دوجانبه در دستور کار است که هم اکنون با اکثر کشورهای همسایه این تفاهم را داریم و برنامهها چه در جنوب و چه در شمال برگزار و اجرایی می شود. در کنار آن رزمایشهای مرکب و چند جانبه است که گسترش پیدا کرده است. همچنین دید و بازدیدهای برنامه ای و غیربرنامه ای است که انجام می شود.
وی گفت: گشت های مشترک در دستور کار قرار گرفته و در همه محیط های اقیانوسی قرار است انجام شود که نکته مهم آن اینجاست که به هر حال این همگرایی در این سطح بسیار بالا ایجاد و اجرایی شده است.
وی در ادامه گفت: طبق فرامین رهبری و سیاستهای 9 گانه که ایشان ابلاغ کرده اند، اندیشکده ای راه اندازی کردیم که از همه ظرفیت کشور استفاده میشود و در حال امضا تفاهمنامههایی با بقیه ارگانها در سطح حاکمیتی هستیم.
فرمانده نیروی دریایی افزود: محوری را که خیلی جدی دنبال می کنیم، نهادینه کردن بحث فرهنگ دریایی و اینکه از دریا به ساحل نگاه کنیم نه از ساحل به دریا، از ساحل به دریا نگاه کردن افق محدودی است اما از دریا به ساحل نگاه شود اصلاً ماجرا متفاوت است.
وی تاکید کرد: جامعه امروز باید بداند این گنجی که رهبری به آن تاکید دارند برای این است که در دریا پنج حوزه اما در خشکی سه حوزه در بعد اقتصادی داریم بنابراین تلاش می کنیم که در عمل کار کرد داشته باشیم. در دریا بخشی حوزه نظامی است در حالی که حوزه های دیگری هم دارد که رشته های دریایی بیشتری باید مصوب شود که جوانان بیشتر به این سمت بیایند.