رئیس جمهور تصریح کرد: کردستان استان فرهنگ و هنر، صفا و وفا، وفاداری به انقلاب شکوهمند اسلامی، پایمردی، مقاومت، ایستادگی در مقابل دشمنان و استان شهدا و جانبازان و ایثارگران و سرافرازان و چهرههای ماندگار و مفاخرِ نه فقط کردستان که ایران اسلامی است.
رئیس جمهور ضمن ادای احترام به همه خانوادههای شهدا و ایثارگران و به ارواح مطهر شهدا افزود: امنیت استان کردستان و همه ایران مرهون تلاش و ایثار شهداست که این استان را از لوث وجود گروهکها پاکسازی کردند تا امروز ما در استان کردستان امنیت، وحدت و انسجام داشته باشیم و این زمینهای برای توسعه یافتگی، کار و تلاش برای استان کردستان است.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه در دور اول سفر ضرورتهای استان را شناسایی کردیم و کارهایی در جای جای استان آغاز شد، اظهار داشت: گزارشات حاکی از این است که بسیاری از این طرحها اجرایی شده و میتوانیم به مردم اعلام کنیم که به دست توانای جوانان و مدیران باکفایت شما بخش قابل توجهی از این طرحها به ثمر نشسته و بخش باقیمانده نیز در دست اقدام است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در دور دوم سفرها هم مصوبات سفر اول پیگیری خواهد شد و هم اولویتهای جدید استان مورد پیگیری خواهد بود، تصریح کرد: سفر بنده به استانها تابعی است از آنچه که در استان باید انجام بگیرد، یعنی آنقدر به استانها سفر خواهم کرد تا مطمئن شوم کارهایی که باید انجام شود به ثمر نشسته است.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه دغدغهمندی و پیگیری مسئولان استانی و حضور آنها در کنار مردم بسیاری از کارها را تسهیل میکند، خاطرنشان کرد: امیدوارم سفر ما نیز گام بلندی در جهت توسعه و رفع مشکلات استان کردستان و مردمان خوب، متدین و پایبند به مبانی و اصول انقلاب اسلامی باشد.
با حضور دکتر رئیسی صورت گرفت؛ افتتاح کلان طرح راهآهن همدان-سنندج پس از ۱۸ سال
استان کردستان، با بهرهبرداری رئیس جمهور از کلان طرح راهآهن همدان-سنندج به طول ۱۵۱ کیلومتر، بهعنوان بیست و چهارمین استان به شبکه ریلی کشور متصل شد.
کلان طرح راهآهن همدان-سنندج در طول ۱۸ سال گذشته حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشت و به دلیل مشکلات اعتباری تعطیل شده بود.
عملیات تکمیل این طرح سال گذشته پس از سفر رئیس جمهور به کردستان و تامین اعتبار ۱۴ هزار میلیارد ریالی از سر گرفته شد و با افتتاح این طرح توسط رئیس جمهور ضمن اتصال بیست و چهارمین مرکز استان به شبکه ریلی کشور، مُهر پایانی بر این طرح قدیمی زده شد.
مسیر ریلی همدان-سنندج نزدیک به ۱۵۱ کیلومتر (با احتساب خطوط ایستگاهی ۱۷۷ کیلومتر)، با پیشبینی هفت ایستگاه در طول مسیر است که از ایستگاه راهآهن همدان آغاز میشود و پس از عبور از حوالی شهرهای بهار، لالهجین و قروه به ایستگاه سنندج میرسد.
با توجه به ویژگیهای خاص صنعت ریلی، بهرهبرداری از این طرح ضمن ایجاد اشتغال مستقیم، باعث تسهیل جابهجایی مسافر و بار از غرب به مرکز کشور، کاهش هزینه حمل بار، رونق گردشگری و در نتیجه افزایش فرصتهای شغلی در استان خواهد شد.