بین‌المللسیاسی

سازمان ملل: بیش از ۱۶ میلیون سوری به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد:  بیش از ۱۶ میلیون نفر به کمک های بشردوستانه در سوریه نیاز دارند، که بخش عظیمی از جمعیت باقی مانده است و با تداوم اوضاع، نیاز فوری برای سرپناه، غذا و امکانات بهداشتی بیشتر وجود دارد.

به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز گذشته به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: در زمینه بشردوستانه در سوریه، همکاران ما اعلام کرده اند که در سوریه، بیش از ۱۶ میلیون نفر به کمک های بشردوستانه در سوریه نیاز دارند، که بخش عظیمی از جمعیت باقی مانده است و با ادامه وضعیت، اوچا (دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل) اعلام کرد که نیاز فوری برای سرپناه، غذا و امکانات بهداشتی بیشتر وجود دارد.

دوجاریک اضافه کرد: به گفته شرکای ما، از ۲۸ نوامبر و تا روز گذشته، حدود ۱ میلیون نفر که بیشتر زنان و کودکان هستند ، به ویژه از استان های حلب، حماه، حمص و ادلب آواره شده اند.

او تصریح کرد: توجه به این نکته ضروری است که وضعیت بسیار درحال تغییر است و گزارش‌هایی مبنی بر بازگشت افراد بیشتری به سوریه در چند روز گذشته وجود دارد.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: مسیرهای حمل و نقل مختل شده و جابجایی افراد و کالاها و البته همچنین ارسال کمک های بشردوستانه محدود کرده است.

او اضافه کرد: برخی گزارش ها حاکی از غارت اموال غیرنظامیان و کارخانه ها و همچنین انبارهای نگهداری تدارکات بشردوستانه است.

دوجاریک افزود: به رغم چالش ها و وضعیت ناآرام، ما و شرکایمان به ارائه کمک های اضطراری ادامه داده ایم. در شمال غرب سوریه، همه سازمان‌های بشردوستانه در ادلب و شمال حلب عملیات منظم خود را از سر گرفته‌اند و سه گذرگاه مرزی ترکیه – که توسط آمریکا برای ارسال کمک‌ها به سوریه استفاده می‌شود – فعال هستند.

او ادامه داد: در شمال شرق سوریه، ما برای کسانی که اخیراً از حلب گریخته اند، تدارکات تهیه می کنیم. در حلب، ما در حال ارائه کمک های اساسی از جمله غذا، خدمات بهداشتی و تغذیه، و پشتیبانی برای دسترسی به آب پاک هستیم.

سخنگوی سازمان ملل همچنین گفت: در زمینه بهداشت و سلامت، امکانات بهداشتی با ظرفیت محدودی ارائه می شود که دلیل آن کمبود پرسنل، کمبود دارو و کمبود منابع است. شرکای سلامتی ما به ارائه خدمات حیاتی در مناطق آسیب دیده ادامه می دهند. آنها همچنین واحدهای پزشکی را در مراکز پذیرش و مدارس در سراسر رقه، طبقه و الحسکه مستقر کرده اند.

دوجاریک اضافه کرد: یونیسف و صندوق جمعیت ملل متحد تیم های سیار را مستقر کرده و کلینیک های ثابتی را در حمص ایجاد کرده اند. در شمال غرب سوریه، تمام ۲۴ مرکز بهداشتی که فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده بودند، اخیراً خدمات خود را از سر گرفتند، اگرچه سایر مراکز از جمله به دلیل کمبود بودجه، غیرفعال هستند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین در پاسخ به سوالی در واکنش به حمله اسرائیل به خاک سوریه و اشغال بخشهایی از خاک آن گفت که معتقدیم آنچه در جولان رخ داده، نقض توافق جداسازی نیروها در سال ۱۹۷۴ است.

دوجاریک  همچنین در ابتدای سخنانش درباره سوریه گفت: «دبیرکل سازمان ملل اعلام‌ کرد که پس از ۱۴ سال جنگ بی رحمانه و سقوط حکومتی دیکتاتوری، مردم سوریه می‌توانند از یک فرصت تاریخی برای ایجاد یک ثبات و آینده صلح آمیز استفاده کنند.»

سخنگوی سازمان ملل متحد ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل می گوید که برای اطمینان از انتقال منظم سیاسی به نهادهای جدید، کار زیادی باید انجام شود و بار دیگر خواستار آرامش و پرهیز از خشونت در این زمان حساس شد. وی همچنین تاکید کرد که حمایت جامعه جهانی برای اطمینان از فراگیر بودن هر گونه انتقال سیاسی و برآورده شدن خواسته های مشروع مردم سوریه مورد نیاز است. حاکمیت، وحدت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه باید احیا شود.

دوجاریک ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد که سازمان ملل متحد به کمک به سوری ها برای ساختن کشوری که در آن آشتی، عدالت و آزادی و رفاه برای همه مشترک باشد، متعهد است.

او گفت: گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل برای سوریه در حال حاضر به ژنو بازگشته و به گفتگو با بازیگران کلیدی بین المللی ادامه می دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا