کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی در بیانیهای خواستار آزادی حسام ابوصفیه رئیس بیمارستان کمال عدوان شد و تاکید کرد: جنگ بین (رژیم) اسرائیل و حماس سیستم مراقبتهای بهداشتی در شمال نوار غزه را تضعیف کرده است.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای دویچه وله، در بیانیه کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی آمده است: تداوم درگیریها در داخل و اطراف بیمارستانها، سیستم مراقبتهای بهداشتی در شمال نوار غزه را تضعیف کرده است به طوری که بیمارستانهای کمال عدوان و اندونزی به طور کامل از کار افتادهاند و قادر به ارائه خدمات نیستند.
بیانیه کمیته بینالمللی صلیب سرخ با اشاره به اینکه وضعیت کنونی در شمال نوار غزه غیرنظامیان این منطقه را در معرض خطر محرومیت از دسترسی به مراقبتهای حیاتی بهداشتی و پزشکی قرار داده است، میافزاید: این سازمان خواستار حفاظت از امکانات و زیرساختهای پزشکی نوار غزه به ویژه ناحیه شمالی این منطقه است.
در بیانیه کمیته بینالمللی صلیب سرخ با تاکید بر اینکه بیمارستانها راه نجاتی برای بیماران و مجروحان درگیریها هستند، آمده است: حفاظت از امکانات و زیرساختهای پزشکی و بهداشتی فقط یک الزام قانونی نیست بلکه یک ضرورت اخلاقی برای حفظ جان انسانها است.
به گزارش ایرنا، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین عصر دوشنبه حمله نظامیان اشغالگر به بیمارستان کمال عدوان و به شهادت رساندن کادر درمان، بیماران، زخمیها و آوارگان پناه برده به این مرکز درمانی و همچنین بازداشت حسام ابوصفیه مدیر این بیمارستان را جنایت جنگی دانست.
جبهه مردمی با انتشار بیانیهای تاکید کرد: حمله بیمارستانها و به آتش کشیدن آنها، کشتار بیماران و ربودن پزشکان و کادر درمان، بخشی از برنامه رژیم صهیونیستی برای نسل کشی مداوم فلسطینیها در نوار غزه است.
این در حالی است ارتش رژیم صهیونیستی که با به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه باعث تعطیلی آن شده است روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد که اجازه فعالیت مجدد این بیمارستان را نخواهد داد.
روزنامه عبری زبان هاآرتص در این باره نوشت که ارتش رژیم اشغالگر ۹۵۰ فلسطینی را در اطراف بیمارستان کمال عدوان بازداشت کرده است.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه به نقل از ارتش رژیم اشغالگر ادعا کرد که از مجموع بازداشتیهای مذکور، ۲۴۰ نفر مسلح بوده و برخی از آنها در حوادث ۷ اکتبر (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) نقش داشتهاند.
«منیر البرش» مدیر وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه عصر جمعه از به آتش کشیده شدن بیمارستان کمال عدوان پس از تخلیه اجباری آن توسط رژیم صهیونیستی خبر داد.
بنا به اعلام البرش، نظامیان صهیونیست در اطراف بیمارستان، مرتکب جنایت وحشتناکی شده و در این کشتار، ۵۰ فلسطینی از جمله پنج تن از کادر درمان را به شهادت رساندند.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در این باره تاکید کرد که نظامیان اشغالگر صهیونیست، بیمارستان را به طور کامل به محاصره درآورده و بخشهای جراحی، آزمایشگاه، تأسیسات و نگهداری، اورژانس و انبارهای بیمارستان را به طور کامل به آتش کشیدند.
جنبش حماس نیز عصر جمعه، اقدام ارتش رژیم صهیونیستی در به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان را جنایت جنگی دانست که در سایه بیتفاوتی جامعه بینالملل و همدستی کامل آمریکا با رژیم اشغالگر به عنوان شریک جنایت نسلکشی در غزه، انجام میگیرد.
همزمان، ارتش رژیم صهیونیستی با اعلام پایان عملیات در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه تاکید کرد که رئیس این بیمارستان نیز بازداشت شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که رئیس بیمارستان کمال عدوان از فعالان جنبش حماس است.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی افزود: نیروهای ما عملیات مشترکی را با شاباک در بیمارستان کمال عدوان انجام داده و طی آن بیش از ۲۴۰ فرد مسلح را بازداشت کردند.
رژیم صهیونیستی با بمباران هدفمند بیمارستانها و سایر تاسیسات و مراکز خدماتی شمال نوار غزه، درصدد غیرقابل سکونت کردن این منطقه برای فلسطینیها و وادار کردن آنها به آوارگی و ترک آن است.
در همین راستا، کابینه این رژیم، تخصیص بودجه به عملیات «تخلیه شمال نوار غزه از اهالی آن» را تا پایان ماه فوریه، تمدید کرده است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از شهادت ۴۵ هزار و ۵۴۱ فلسطینی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه از ابتدای جنگ خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب ۳ مورد کشتار در نوار غزه شد که در نتیجه آن ۲۷ نفر شهید و ۱۴۹ نفر دیگر مجروح شدند.
با احتساب این شهدا، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۴۵ هزار و ۵۴۱ نفر و شمار مجروحان به ۱۰۸ هزار و ۳۳۸ نفر رسیده است.
جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در حالی در پانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد که دیوان بینالمللی کیفری دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که با گذشت ۴۵۲ روز جنگ در نوار غزه، هنوز به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران نظامی صهیونیست از نوار غزه دست نیافته است.