ایرانبین‌المللسیاسی

واکنش سخنگوی وزارت خارجه روسیه به سیاست فشار حداکثری ترامپ درباره ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره یادداشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای فشار حداکثری بر ایران گفت: مسکو همکاری خود با تهران را تقویت خواهد کرد؛ تحریم‌ها مانع این روند نمی‌شود.

به گزارش ایرنا از ریانووستی، ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود افزود: ما با این رویکرد به همکاری با دوستان ایرانی ادامه می دهیم.

وی تأکید کرد: روسیه و ایران به طور مستمر همکاری های دوجانبه سودمند را در راستای منافع مردم کشورهایمان تقویت می کنیم.

سخنان ترامپ درباره غزه به تنش بیشتر منجر می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی دیگری گفت:‌ اظهارات ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره کوچاندن فلسطینیان از غزه تنها به تنش بیشتر در منطقه خاورمیانه منجر می‌شود.

وی افزود:‌ هر گونه استدلال و اظهارنظر با ماهیت عوام‌فریبانه، بیهوده و یا ظالمانه در مورد هر اقدام دیگری با ماهیت تسکینی در مرحله کنونی، نتیجه معکوس دارد و به حل مشکل کمکی نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اینگونه اقدامات و اظهارنظرها تنها به افزایش تنش و مشکلات از قبل تشدید شده منجر می‌شود.

زاخارووا تأکید کرد: اکنون مأموریت اصلی طرف‌ها در موضوع خاورمیانه، اطمینان از اجرای توافق (رژیم) اسرائیل و جنبش حماس در مورد توقف درگیری‌ها است.

وی ادامه داد: اطمینان از اجرای طولانی‌مدت این توافق ضروری است و حل این مشکل، هدف اصلی همه طرف‌های علاقه‌مند به حل و فصل کامل مسأله فلسطین است.

نقش احتمالی آمریکا در حل بحران اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش احتمالی واشنگتن در حل بحران اوکراین، گفت که همه چیز به اقدامات خاص دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تیمش بستگی دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر سخنان زیادی در این باره مطرح شده است اما شاهد اقدامی نبوده‌ایم؛ بنابراین زود است که در مورد چشم انداز مذاکرات در این باره اظهارنظر کنیم.

مدت‌ها است که چشم آمریکا به منابع طبیعی اوکراین است

اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده از اوکراین انتظار دارد در ازای کمک‌های مالی و نظامی واشنگتن، تضمین هایی برای تامین فلزات کمیاب خاکی ارائه کند، موضوع پرسش دیگری بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ گفت: افرادی از جمله در واشنگتن به این موضوع از منظر تجاری برخورد می‌کنند و صرفاً محاسبات مالی انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: ایالات متحده مدت‌ها است که چشمش به منابع طبیعی اوکراین بوده است.

زاخارووا گفت: آمریکایی‌ها پیش از این با کمک مقامات کی‌یفً به منابع کشاورزی دست یافته اند و مواد معدنی در ردیف بعدی قرار دارند.

وی افزود: اکنون که خواسته‌های حامیان رژیم کی‌یف بر روی زمین و خاک این کشور محقق شده است، به دنبال این هستند که ببینند چه چیز دیگری در آنجا باقی مانده است و نوبت به زیر خاک رسیده است.

بنا بر این گزارش، پیش از این، فایننشال تایمز به نقل از یک منبع نزدیک به ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گزارش داد که کی‌یف اجازه انتقال فلزات کمیاب به ایالات متحده را در ازای دریافت کمک داده است و این نشان می دهد که سخنان ترامپ با مفاد طرح به اصطلاح پیروزی زلنسکی مطابقت دارد.

امیدواری به حل موضوع خانه روسی در باکو

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اعلام جمهوری آذربایجان مبنی بر خاتمه فعالیت خانه روسی در باکو گفت: مسکو انتظار دارد که این موضوع به شکل مثبتی حل شود.

زاخارووا گفت: طرف روسی آمادگی خود را برای انجام اقدامات لازم برای تکمیل ثبت خانه روسی و انجام این کار مطابق با قوانین جمهوری آذربایجان بر اساس توافقنامه دوجانبه مسکو و باکو اعلام کرد.

پیش از این، گزارش شد که وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در یادداشتی، پایان فعالیت خانه روسی در باکو به دلیل عدم ثبت حقوقی طبق قوانین محلی کشور میزبان را به روسیه اعلام کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا