ایرانبین‌المللسیاسی

هشدار چین به غرب درباره استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران

وزیر امور خارجه چین به غرب درباره تبعات استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران هشدار داد و گفت: چنین اقدامی، حاصل سال ها تلاش دیپلماتیک برای رسیدن به توافق هسته ای با تهران را از بین می برد.

به گزارش ایرنا، وانگ یی وزیر امور خارجه چین، یک طرح پنج ماده ای را برای حل موضوع هسته ای ایران از طریق سیاسی و دیپلماتیک مطرح کرد.

وی این طرح را در نشست با سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و کاظم غریب آبادی معاون وزیر خارجه ایران که برای برگزاری یک نشست سه جانبه در پکن حضور دارند، مطرح کرد.

وانگ با بیان اینکه همه طرف‌ها باید به دنبال ایجاد یک دیدگاه امنیتی مشترک، جامع، مشارکتی و پایدار باشند، از همه طرف های موضوع هسته ای ایران خواست فعالانه، شرایط را برای ازسرگیری گفت‌وگوها و مذاکرات فراهم کنند و از اقداماتی که ممکن است تنش‌ها را تشدید کند، خودداری کنند.

این مقام چینی همچنین خواستار وجود توازن بین حقوق و مسئولیت‌ها و توجه به اجرای معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(ان پی تی) و استفاده صلح‌آمیز کشورها از انرژی هسته‌ای شد.

وانگ گفت: ایران باید به تعهد خود برای عدم توسعه سلاح‌های هسته‌ای ادامه دهد و همه طرف‌ها نیز باید به‌طور کامل، حق ایران را برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای محترم بشمارند.

وی خواستار رسیدن به یک اجماع جدید براساس چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شد و گفت: چین امیدوار است که همه طرف‌ها برای رسیدن به اجماع قدم بردارند و هرچه سریع‌تر گفت‌وگوها و مذاکرات را ازسربگیرند.

وزیر امور خارجه چین گفت: آمریکا باید صداقت سیاسی از خود نشان دهد و بدون تأخیر به مذاکرات بازگردد.

وانگ ضمن مخالفت با استفاده از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای فشار به دیگر کشورها، خواستار تقویت تلاش ها برای افزایش گفت وگو و همکاری بین طرف های مختلف شد.

وزیر امور خارجه چین خاطرنشان کرد که در شرایط فعلی، مداخله عجولانه شورای امنیت نه تنها به ایجاد اعتماد کمک نمی‌کند، بلکه باعث افزایش اختلافات می‌شود.

وانگ خواستار احتیاط در استفاده از مکانیسم ماشه در قبال موضوع هسته ای ایران شد و گفت: فعال‌سازی مکانیسم ماشه، نتیجه سال‌ها تلاش دیپلماتیک را از بین می برد.

مکانیزم ماشه یا «اسنپ‌بک» (Snapback Mechanism) اصطلاحی است که پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مطرح شد و به ساز و کاری اشاره می‌کند که در صورت نقض برجام یا اختلاف‌نظرهای عمده درباره اجرای تعهدات توسط هر یک از اعضا، می‌تواند تحریم‌های لغو شده را دوباره به‌سرعت و بدون نیاز به رأی‌گیری مجدد در شورای امنیت سازمان ملل، به حالت قبلی بازگرداند.

وزیر امور خارجه چین همچنین گفت که باید به رویکرد گام‌به‌گام و متقابل پایبند بود و از طریق مشورت به اجماع دست یافت.

وزیر امور خارجه چین افزود: تاریخ نشان داده است که گفت وگو از موضع قدرت، هرگز کلید حل مسائل پیچیده نخواهد بود و تنها با حفظ احترام متقابل است که همه طرف‌ها می‌توانند زمینه مشترکی برای همکاری پیدا کنند که نگرانی‌های مشروع همه طرف‌ها را در بر بگیرد و به راه‌حلی مطابق با انتظارات بین‌المللی دست یابند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا