
سازمان اطلاعات ملی آمریکا (سیا) بر خلاف ادعاهای مقامات آمریکایی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال ساخت سلاح هستهای نیست.
به گزارش ایرنا، خبرنگار یک رسانه آمریکایی روز گذشته به وقت محلی اعلام کرد، تولسی گابارد مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در تازه ترین گزارش خود در مورد ایران گفت: «جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنان معتقدند که ایران سلاح هستهای نمیسازد و رهبر عالی ایران مجوز برنامه تسلیحات هستهای را که در سال ۲۰۰۳ به حالت تعلیق درآورده بود، نداده است».
در این گزارش آمده است: آمریکا به نظارت دقیق بر فعالیت های ایران در صورتی که تهران تصمیم بگیرد برنامه تسلیحات هستهای خود را مجدداً آغاز کند، ادامه خواهد داد.
سازمان اطلاعات ملی آمریکا مدعی شد: «در سال گذشته، ما شاهد تضعیف تابوی قدیمی در ایران در مورد بحث درباره سلاحهای هستهای در ملاء عام بودیم که احتمالاً طرفداران سلاحهای هستهای را در دستگاه تصمیمگیری ایران جسور میکند. ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در بالاترین سطح خود است و برای کشوری که سلاح هسته ای ندارد بی سابقه است.
در این گزارش آمده است: پیام ترامپ در مورد کارزار فشار حداکثری علیه ایران قطعاً دریافت شده و تحریم مجدد ایران تازه شروع شده و اثرات آن هنوز آشکار نشده است.
سازمان اطلاعات ملی آمریکا در این گزارش همچنین ادعا کرده است: «ایران احتمالاً به تلاشها برای مقابله با اسرائیل و فشار برای خروج نظامی آمریکا از منطقه ادامه خواهد کرد، از طریق کمک، تسلیح و کمک به بازسازی کنسرسیوم آزاد خود متشکل از تروریستها و بازیگران شبهنظامی که از آن به عنوان محور مقاومت یاد میکند، ادامه خواهد داد.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «اگرچه این مجموعه از بازیگران ضعیف شده است، اما همچنان طیف وسیعی از تهدیدات را برای مردم اسرائیل، نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و سوریه، و کشتیرانی بینالمللی دارد.»
سازمان اطلاعات ملی آمریکا در بخش دیگری از این گزارش آورده است، «از سال ۲۰۲۲، چین، روسیه، ایران و کره شمالی به هم نزدیکتر شدهاند. حذف عامل جنگ در اوکراین بعید است که این روابط دوجانبه را شرایط قبل از جنگ ۲۰۲۱ بازگرداند، و فضا را برای اولویتهای استراتژیک جدید و رویدادهای جهانی ایجاد کند.»
گابارد همچنین در این گزارش آورده است: چین، روسیه، ایران و کره شمالی فعالیت هایی انجام می دهند که می تواند توانایی ها و منافع آمریکا مربوط به امنیت و اقتصاد آن را به چالش بکشد. این بازیگران در برخی موارد با هم کار می کنند.
گزارش اطلاعاتی آمریکا، روسیه را به عنوان یک تهدید هسته ای و سایبری شناسایی می کند و افزوده است: روسیه ماهواره جدیدی دارد که برای حمل سلاح هسته ای در نظر گرفته شده است.
در این گزارش آمده است: ادامه جنگ روسیه و اوکراین برای آمریکا خطراتی را به دنبال دارد. روسیه نمیتواند به «پیروزی کامل» در اوکراین دست یابد، اما در این کشور جنگزده حرکت خود را حفظ خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، ادامه جنگ خطرات راهبردی را برای آمریکا از تشدید ناخواسته و استفاده بالقوه از سلاح های هسته ای تداوم می بخشد.
در این گزارش همچنین آمده است که جنگ روسیه در اوکراین به مسکو «درس های فراوانی در مورد مبارزه با سلاح ها و اطلاعات غربی در یک جنگ بزرگ» داده است.