
آرا شاوردیان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون که در رأس هیاتی از اعضای این گروه، برای ملاقات با مقامات دولتی و پارلمانی سیرالئون به فریتاون سفر کرده است با معاون رییسجمهور سیرالئون، رئیس پارلمان سیرالئون، اعضای هیأت رییسه پارلمان سیرالئون و وزرای کشاورزی، بهداشت و آموزش عالی و فنی دیدار و گفتگو کرد.
این دیدارها با هدف تقویت همکاریها، ارتقاء سطح روابط پارلمانی، رایزنی در خصوص ظرفیتهای دو کشور و تسهیل و تسریع در مناسبات دوستانه ایران و سیرالئون انجام شد.
شایان ذکر است که فرامرز شاهسواری نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون و هادی قوامی از دیگر اعضای این گروه، شاوردیان را در سفر به فریتاون همراهی میکنند.
شاوردیان در دیدار با معاون رییس جمهور سیرالئون: شرکتهای فنی و مهندسی و دانشبنیان ایرانی برای فعالیت در سیرالئون آمادگی دارند
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در دیدار معاون رییس جمهور سیرالئون، گفت: ایران در حوزههای فنی و مهندسی، شرکتهای دانشبنیان، کشاورزی، علمی و فنی و صنعتی توانمندی زیادی دارد و شرکتهای ایرانی زیادی نیز تمایل به کار در سیرالئون دارند.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، آرا شاوردیان رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در دیدارهای اعضای این گروه در فریتاون، با محمد جولده جالو معاون رییس جمهور سیرالئون دیدار و گفتگو کرد.
شاوردیان در ابتدای این دیدار با اشاره به حضور هیات پارلمانی ایران در سیرالئون جهت حمایت و پشتیبانی از روابط دولتها، گفت: مجالس پشتوانههای مستحکمی برای تسهیل روابط و تسریع همکاریهای دولتها هستند. پارلمان ایران از قراردادها و توافقات میان دو دولت چه آنهایی که گذشته وجود داشته و چه مواردی که در آینده منعقد شوند، حمایت میکند. ما در دیدار با نمایندگان پارلمان سیرالئون نیز این عزم را برای پشتیبانی از تقویت روابط دو کشور مشاهده کردیم.
وی گفتگوی مستقیم و سفرهای متقابل مقامات دو کشور را در راستای بسط روابط دوستانه طرفین مهم ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با اراده مثبت دولت سیرالئون شاهد سفرها و گفتگوهای بیشتر میان مقامات دو کشور باشیم.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در ادامه، گفت: ایران در حوزههای فنی و مهندسی، شرکتهای دانشبنیان، کشاورزی، علمی و فنی و صنعتی توانمندی زیادی دارد. شرکتهای ایرانی زیادی نیز تمایل به کار در سیرالئون دارند. امیدواریم تسهیلات لازم از سوی دولت برای ورود این شرکتها به سیرالئون فراهم گردد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون میان دو کشور همکاریهایی در زمینههای آموزشی، بهداشتی و درمان وجود دارد، گفت: مرکز سلامت هلال احمر ایران در فریتاون فعال است و مدرسه آموزش پرستار ایران نیز در حال فعالیت در سیرالئون است. قصد داریم با سرمایهگذاری بخش خصوصی این همکاریها را گستردهتر کنیم و جهت تحقق این امر به حمایت دولت نیاز داریم.
شاوردیان افزود: ایران در کنیا یک خانه فناوری و نوآوری دارد که نقش مهمی در توسعه همکاریهای دوستانه فیمابین داشته است. تمایل داریم چنین مرکزی را در فریتاون نیز داشته باشیم. امیدواریم از طرف دولت تسهیلات لازم برای این موضوع اختصاص یابد.
وی در پایان با اشاره به همکاریهای سیاسی دو کشور نیز تصریح کرد: هر دو کشور عضو سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد هستند. همکاری خوبی در مجامع بینالمللی داریم و از توسعه این همکاریها استقبال میکنیم. امیدواریم در آینده همکاریها و حمایت بهتری از همدیگر در این مجامع داشته باشیم.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون همچنین اظهار کرد: از تلاش سیرالئون بعنوان عضو غیردائم شورای امنیت در احقاق حقوق مردم مظلوم غزه و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی تشکر میکنیم. ما معتقدیم این حمایتها کمک زیادی به تثبیت صلح و ثبات در منطقه خواهد کرد.
محمدجولده جالو معاون رییسجمهور سیرالئون نیز در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی گفت: ما از ابتدای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد بعنوان عضو غیردائم، حمایت لازم را از مردم فلسطین داشتهایم. حمایت ما از آرمان مردم فلسطین دیرینه و سنتی است. ما علاوه بر اینکه بر لزوم پایان هر چه سریعتر تخاصمات تاکید داشتهایم، از باز شدن مجرایی برای ارسال کمکهای انساندوستانه به این باریکه هم حمایت کردیم.
وی ادامه داد: با هیات پارلمانی ایران موافق هستم که باید روابط سیرالئون و ایران را در زمینههای مورد علاقه تقویت کنیم. هرگونه حمایتی از طرف دولت لازم باشد، دریغ نخواهیم کرد. خوشحالم که در زمینه آموزش ابتکار را در دست گرفتهاید. امیدوارم در زمینه آموزش پزشکان متخصص نیز بتوانیم همکاری بیشتری داشته باشیم.
محمد جولده جالو اظهار کرد: ۲۳ درصد واردات سیرالئون به بخش غذا و تأمین امنیت غذایی اختصاص دارد در حالیکه متوسط آفریقا ۱۵ درصد است. برای کاهش واردات نیاز به افزایش تولید داریم از این رو از ورود شرکتهای ایرانی و همکاری در زمینه کشت و صنعت با بخش خصوصی ایران استقبال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه معادن و انرژی نیز ظرفیت زیادی برای همکاری وجود دارد. شرکتهای ایرانی میتوانند در معادن ما از جمله سنگ آهن سرمایهگذاری موفقی داشته باشند. خوشحالیم که هیات پارلمانی ایران برای برداشتن اولین قدمها برای توسعه روابط پیشقدم شده است.
شاوردیان در دیدار با رئیس پارلمان سیرالئون: مجالس ایران و سیرالئون بسترهای قانونی برای توسعه روابط دوجانبه را فراهم میکنند
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون با تأکید بر جایگاه مهم کشورهای آفریقایی در سیاست خارجی کشورمان، گفت: ارتقای همهجانبه سطح روابط با آفریقا برای جمهوری اسلامی ایران بسیار اهمیت دارد.

شاوردیان در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت تقویت روابط پارلمانی ایران و سیرالئون گفت: روابط پارلمانی دو کشور دچار رکودی نسبتاً طولانی شده بود. خرسندیم که با سفر گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون جانی تازه در همکاریهای پارلمانی دو طرف، دمیده میشود.
نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر جایگاه مهم کشورهای آفریقایی در سیاست خارجی کشورمان گفت: ما اهمیت زیادی برای ارتقای سطح مناسبات همه جانبه با آفریقا قائل هستیم و این سفر نیز با هدف تقویت روابط دوستانه با سیرالئون انجام میشود.
وی افزود: در همین راستا، هماکنون سومین نشست همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و آفریقا در ایران در حال برگزاری است.
شاوردیان در ادامه از تلاش رئیس پارلمان سیرالئون برای تشکیل گروه دوستی پارلمانی با ایران در مجلس این کشور قدردانی کرد و گفت: گروههای دوستی پارلمانی دو کشور میتوانند در رفع موانع احتمالی همکاریها نقش موثری ایفا کنند. دو طرف با همکاری یکدیگر میتوانند بسترهای قانونی لازم برای توسعه روابط دوستانه فیمابین را به نفع دو ملت فراهم کنند.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در پایان از طرف رئیس مجلس شورای اسلامی از سهگپو سولومون تامس دعوت کرد که به تهران سفر کند.
سهگپو سولومون تامس نیز در این دیدار با اشاره به سفری هیاتی پارلمانی به ایران جهت شرکت در مراسم تحلیف دکتر پزشکیان گفت: اعضای هیات اعزامی بعد از بازگشت، عبارات تحسینآمیزی را در خصوص ایران به کار بردند که البته با شناختی که ما داریم جای تعجب نداشت.
رئیس پارلمان سیرالئون در ادامه ضمن ابراز علاقمندی برای سفر به تهران گفت: از دعوت دکتر قالیباف برای سفر به تهران ممنونم و امیدوارم در اولین فرصت ممکن سفری به ایران داشته باشم.
این مقام عالیرتبه سیرالئونی در پایان گزارشی در خصوص پارلمان کشور خود متشکل از احزاب مختلف و نحوه عملکرد پارلمان ارائه و بر اهمیت تقویت هر چه بیشتر روابط پارلمانهای سیرالئون و ایران تاکید کرد.
شاوردیان در دیدار با اعضای هیأت رییسه پارلمان سیرالئون: گروههای دوستی پارلمانی نقش مهمی در تقویت روابط اقتصادی دوجانبه دارند
رییس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون با اعضای هیأت رییسه پارلمان سیرالئون دیدار و گفتگو کردند و با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی به ویژه در حوزه کشاورزی دو کشور بر همکاریها و استفاده از ظرفیتها به نفع دو ملت تاکید شد.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، آرا شاوردیان رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون و هیات همراه با اعضای هیأت رییسه پارلمان سیرالئون در فریتاون پایتخت این کشور دیدار و گفتگو کردند.
آرا شاوردیان در ابتدای این دیدار گفت: گروههای دوستی پارلمانی میتوانند نقش مهمی در تقویت روابط کشورها در ابعاد مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی، علمی و کشاورزی ایفا کنند لذا حمایت هیأت رییسه پارلمان سیرالئون از تشکیل گروه دوستی پارلمانی با ایران جای تقدیر و تشکر دارد.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور، افزود: همانطور که در سیرالئون فرهنگها و اقوام مختلفی وجود دارند در ایران نیز بیش از ۳ هزار سال است که قومیتها، ادیان و مذاهب مختلف بصورت مسالمتآمیز در کنار هم زندگی میکنند. این ارزشهای مشترک میتوانند سنگ بنایی برای همکاری بیشتر دو طرف باشد.
فرامرز شاهسواری نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون که در این سفر حضور دارد نیز با بیان اینکه در زمینههای زیربنایی ظرفیتهای زیادی برای همکاری وجود دارد، اظهار کرد: ایران ظرفیتهای زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی، راه و شهرسازی، ساخت فرودگاه و سدسازی و مواردی از این دست دارد. با عزم مقامات دو کشور میتوانیم این ظرفیتها را به نفع دو ملت به خدمت بگیریم.
هادی قوامی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون نیز که در این دیدار شاوردیان را همراهی میکرد، همکاریهای پارلمانی دو کشور را مهم خواند و تصریح کرد: باید با استفاده از روابط خوب پارلمانی، همکاریهای دو کشور را در زمینههای مورد علاقه دقیقتر و عمیقتر کرد.
وی افزود: کشور سیرالئون بارندگی بالایی دارد و ما کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت هستیم که نیاز به محصولات کشاورزی داریم. از سویی دیگر ایران دانشآموختههای زیادی در رشته کشاورزی دارد که میتوانند به سیرالئون در افزایش محصولات کمک کنند. در زمینههایی متنوعی مثل آموزش، معادن و بهداشت میتوانیم در سیرالئون سرمایهگذاری کنیم و در اینجا مجتمعهای کشت و صنعت دایر کنیم که ارزش افزوده آن نصیب دو کشور شود.
یک عضو هیات رییسه پارلمان سیرالئون نیز در این دیدار با اشاره به این موضوع که روابط پارلمانی دو کشور در سالهای اخیر کمرنگ شده بود از سفر گروه دوستی پارلمانی کشورمان به فریتاون استقبال و ابراز امیدواری کرد که این سفر آغاز فصل نوینی از تقویت روابط دوستانه دو طرف باشد.
وی افزود: موارد زیادی وجود دارد که ایران و سیرالئون میتوانند با هم به اشتراک بگذارند و از همدیگر نفع ببرند. از امضای یادداشت تفاهمهایی با ایران در زمینههایی مانند انرژی، کشاورزی، بهداشت و بویژه گردشگری استقبال میکنیم.
ماتیو ساحر تیوما دیگر عضو هیات رییسه پارلمان سیرالئون نیز در این دیدار، گفت: سیرالئون به لحاظ ژئوپولتیک، روابط مردمی و تعامل منطقهای و بینالمللی کشور جالبی است. ما هیچگونه مشکلی برای توسعه روابط با ایران نمیبینیم. تا زمانی که گفتمان صحیحی میان ما وجود داشته باشد، همکاریهای ایران و سیرالئون به نفع دو ملت خواهد بود.
در دیدار رییس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون با وزیر کشاورزی سیرالئون: آفریقا از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی ایران برخوردار است / همکاری ایران و سیرالئون درجهت تامین امنیت غذایی
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در دیدار با وزیر کشاورزی سیرالئون با بیان اینکه آفریقا از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی ایران برخوردار است بر امکان همکاری ایران و سیرالئون درجهت تامین امنیت غذایی اشاره کرد.

شاوردیان در ابتدای این دیدار با اشاره به سیاست کشورمان مبنی بر توسعه روابط با آفریقا گفت: آفریقا از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی ما برخوردار است. سفر گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون به فریتاون تاکیدی دوباره بر این موضوع است. در هفته جاری در تهران سومین نشست همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در حال برگزاری است. خرسندیم که از سیرالئون هم افرادی در این نشست شرکت دارند.
وی افزود: دو کشور ظرفیتهای زیادی برای همکاری در بخش کشاورزی دارند. ایران تجربیات خوبی در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی، استفاده از فناوریهای نوین در کاشت و برداشت و افزایش تولید و بهرهوری محصولات دارد. میتوانیم در این موارد نیز که منجر به تأمین امنیت غذایی سیرالئون میشود با شما همکاری کنیم. مجلس شورای اسلامی آمادگی حمایت از همکاریهای دو طرف در زمینه کشاورزی را دارد.
فرامرز شاهسواری نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون نیز که در این دیدار حضور داشت با اشاره به تجربیات ایران در حرکت به سوی خودکفایی در زمینه کشاورزی گفت: این آمادگی وجود دارد که تجربیات خود را به کشورهای دوست از جمله سیرالئون منتقل کنیم. این همکاریها تأمین کننده منافع هر دو طرف است.
وی افزود: کشور ما در زمینه آبیاری و تولید بذر نیز پیشرفتهای زیادی داشته است. بعضی از این بذرها مانند گندم در سیرالئون کشت نمیشوند. میتوان زمینه کشت این محصول و استفاده از بذر مناسب با این شرایط آب و هوایی را سنجید و همکاریهای گستردهای در این زمینه داشت.
هادی قوامی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون نیز که در این سفر حضور دارد، با اشاره به راهبرد وزارت کشاورزی سیرالئون در زمینه تامین امنیت غذایی کشور گفت: راهبردهایی که شما برای تقویت و تحول در بخش کشاورزی دارید متناسب با شرایط سیرالئون است و میتواند پایهای برای همکاریهای دو طرف در زمینه کشاورزی باشد.
وی افزود: ایران میتواند در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی به سیرالئون کمک کند؛ ما کارخانه ساخت تراکتور و کمباین داریم که میتوانیم آنها را در اختیار شما قرار دهیم. با توجه به کشت و مصرف برنج در هر دو کشور، میتوان از فضای سیرالئون برای افزایش تولید این محصول استفاده کرد که نیاز دو کشور را تأمین نماید.
قوامی همچنین گفت: وزارت جهاد کشاورزی ایران میتواند تیمهایی از متخصصان این حوزه را به سیرالئون اعزام نماید تا زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی برای تبدیل ماده اولیه به محصول را فراهم نمایند. با توجه به اهمیت کشاورزی در اشتغال و ارزآوری، ما برای همکاری در این بخش آمادگی کامل داریم.
هنری موسی کاپا وزیر کشاورزی سیرالئون نیز در این دیدار گفت: برنج محصول اصلی کشور ما است. توان تولید ما از نیاز مردم سیرالئون کمتر است و سالانه مبلغ زیادی صرف خرید آن میشود. باید بتوانیم با استفاده از تجربیات دیگر کشورها بر این مشکل غلبه کنیم و تولید را افزایش دهیم.
وی افزود: در زنجیره غذایی ما توجه زیادی به مرغداری و دامپروری داریم. علاوه بر آن به کشت گندم هم علاقمند هستیم. البته همانطور که میدانید و اشاره شد، کشت گندم نداریم اما کشاورزی علم است و با فناوری جدید میتوانیم بذر گندم را منطبق با شرایط اینجا تولید کنیم. علاقمند هستیم در این زمینه از تجربیات ایران استفاده کنیم.
هنری موسی کاپا در ادامه گفت: راه عملی کردن ایدههای موجود استفاده از فناوری و روشهای نوین است. اگر بتوانیم از ماشینهای ایران برای مکانیزاسیون استفاده کنیم میتوانیم بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم.
وی در پایان گفت: از همه ابتکارات در بخش کشاورزی استقبال میکنیم چون همه اینها به امنیت غذایی ما کمک خواهند کرد. پیشنهاد مشخص ما این است که هیاتهایی میان وزارتخانههای کشاورزی دو کشور تبادل شوند تا زمینه امضای یک یادداشت تفاهم جامع در این حوزه فراهم گردد. گروه دوستی پارلمانی دو کشور یا کمیسیونهای کشاورزی پارلمانها میتوانند از این روند حمایت و پشتیبانی کنند.
شاوردیان در دیدار با وزیر بهداشت سیرالئون مطرح کرد؛ اعلام آمادگی ایران برای همکاری با بخش آموزش پزشکی و درمانی سیرالئون
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در دیدار با وزیر بهداشت این کشور، گفت: ایران در حوزه آموزش پزشکی و درمان، محافظت از گروههای آسیبپذیر و بهداشت محیط و آموزش فردی و تجهیزات پزشکی دارای تجربیاتی است که میتواند آن را در اختیار سیرالئون بگذارد از این رو برای همکاری در این حوزهها نیاز به حمایت دولت و پارلمان سیرالئون است.

شاوردیان در ابتدای این دیدار گفت: با توجه به نقش مهم پارلمانها در حمایت از همکاریهای اجرایی، گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون به فریتاون سفر کرده است تا پشتیبانی خود را از همکاریهای دو طرف در زمینههای مورد علاقه از جمله حوزه بهداست و سلامت اعلام کند.
وی افزود: بهداشت و سلامت از اساسیترین نیازهای فردی و اجتماعی هر جامعه است، خوشبختانه بخش بهداشت، پزشکی و سلامت ما موفق کار کردهاند و از این حیث جایگاه قابل قبولی داریم. ایران میتواند در بخش آموزش پزشکی و درمان نیز به سیرالئون کمک کند.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در ادامه گفت: تجربیات زیادی در بخش پیشگیری، محافظت از گروههای آسیبپذیر، بهداشت محیط و آموزش بهداشت فردی داریم که میتوانیم آنها را در اختیار کشور دوست سیرالئون قرار دهیم.
وی افزود: هماکنون نیز جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یک مرکز سلامت در فریتاون دارد که قصد داریم با سرمایهگذاری بخش خصوصی آن را توسعه دهیم. علاوه بر آن، مدرسه آموزش پرستاری هم هست که حدود ۶۰۰ دانشجو را تعلیم میدهد. ۱۶ دانشجوی سیرالئونی نیز بورسیه دولت هستند که ۹ نفر از آنها در حوزه پزشکی مشغول تحصیل هستند.
شاوردیان در پایان گفت: ایران در حوزه تجهیزات پزشکی هم از قدرت رقابت بالایی با کشورهای پیشرو برخوردار است. برای همکاری در این حوزهها نیاز به حمایت دولت و پارلمان سیرالئون داریم. امیدواریم با اراده مثبت، شاهد تقویت همکاریهای دو طرف در بخش بهداشت و سلامت باشیم.
آستین دمبی وزیر بهداشت سیرالئون نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت همکاری دو کشور در بخش بهداشت و سلامت گفت: شاید در خصوص همکاری در سایر زمینهها کاملاً همنظر نباشیم اما در زمینه سلامت هر دو معتقدیم که سلامت بهترین ثروت است، برای ما سلامت هدف غایی نیست بلکه ستون فقرات زندگی است. لذا ما برنامهای مدون برای پیشرفت در موضوع بهداشت و سلامت داریم که میتوانیم در اجرای آن با ایران همکاری کنیم.
وی افزود: در سیرالئون مشکل زیادی در بخش تشخیص و درمان سرطان داریم و از اینکه بتوانیم با ایران در این بخش همکاری کنیم استقبال میکنیم.
آستین دمبی وزیر بهداشت سیرالئون همچنین گفت: علاقمند هستیم که در آموزش پزشکان متخصص با ایران همکاری کنیم. ما کمبود پزشک متخصص داریم و باید به این سمت حرکت کنیم که دیگر برای درمان بیماریها، مجبور به اعزام بیمار به خارج از کشور نباشیم و با کمک پزشکانی که در ایران تحصیل کردهاند، آنها را در داخل معالجه کنیم.
وی در پایان افزود: حوزه مورد علاقه بعدی ما دارو است. ما بازار کوچکی هستیم اما میتوانیم مرکز ثقل بازار بزرگتری بنام کل آفریقا با بیش از یک میلیارد جمعیت باشیم. ایران میتواند فناوری تولید داروی خود را در سیرالئون بکار بگیرد و از این طریق درهای دوستی را به روی کل این قاره بگشاید.
رئیس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون با وزیر آموزش عالی و فنی سیرالئون دیدار کردند
رئیس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در جریان سفر خود به این کشور با وزیر آموزش عالی و فنی سیرالئون دیدار کردند.

شاوردیان در ابتدای این دیدار ضمن اعلام حمایت گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون از همکاریهای دو کشور در حوزه آموزش عالی و فنی، گفت: پارلمانها با پشتیبانی از همکاریهای دولتی، نقش قابل توجهی در ارتقای سطح مناسبات دوستانه کشورها دارند. سفر هیأتی از گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون به فریتاون نیز با همین هدف انجام شده است.
وی با اشاره به اهدای ۱۶ بورسیه دولتی از طرف کشور ایران به دانشجویان سیرالئونی گفت: این بورسیهها نمادی از حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از آموزش نیروی انسانی تحصیل کرده در سیرالئون است. طرفین میتوانند در آینده نیز اینگونه همکاریها را توسعه ببخشند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سیرالئون در ادامه گفت: در حوزههایی مانند فناوری اطلاعات، علوم نوین و هوش مصنوعی وزارت آموزش عالی و فنی سیرالئون میتواند با وزارت علوم ایران همکاریهای سازندهای داشته باشد. مجلس شورای اسلامی نیز از این همکاریها حمایت میکند.
شاوردیان افزود: خانههای نوآوری و خلاقیت ایران که تجربه کار در آفریقا را دارند، میتوانند در سیرالئون نیز تاسیس شوند. این موضوع میتواند منافع دو طرف را تامین کند. امیدواریم حمایت لازم از تاسیس این مرکز در سیرالئون از طرف وزارت آموزش عالی و فنی صورت گیرد.
وی در پایان گفت: ایران در زمینه آموزش فنی و حرفهای نیز دارای تجربیات زیادی است. ما سازمان فنی و حرفهای کشور را بعنوان زیرمجموعه وزارت کار و رفاه اجتماعی داریم که روابط تنگاتنگی هم با وزارت آموزش و پروش و وزارت علوم ایران دارد. همکاری دو کشور میتواند شامل تبادل تجربیات در این زمینه هم باشد.
رمتولایی ووریه وزیر آموزش عالی و فنی سیرالئون نیز در ابتدای سخنان خود در این دیدار گفت: دولت ایران در گذشته با اهدای بورسیههای تحصیلی به دانشجویان ما، حمایت خود را از سیرالئون برای تعلیم نیروی متخصص اعلام کرده است.یکی از دستورهای کاری ما بحث تعلیم نیروی انسانی است. مدرسه پرستاری ایران در سیرالئون نقش مهمی در تعلیم نیروهای متخصص ما داشته است لذا وزارت آموزش عالی و فنی از تداوم و تسهیل کار این مرکز حمایت میکند.
رمتولایی ووریه وزیر آموزش عالی و فنی سیرالئون همچنین گفت: برای اینکه همکاریهای دو طرف جنبه عملیاتی داشته باشد علاقمند هستیم با همکارانمان در وزارتخانه متناظر در ایران گفتوگو کنیم. خروجی گفتوگوهای ما میتواند امضای یادداشت تفاهمی برای همکاری در زمینههای مختلف مورد علاقه طرفین باشد.
وی در پایان با اشاره به نقش مهم آموزش فنی و حرفهای در سیرالئون گفت: آموزش فنی و خرفهای موجب میشود که طبقه متوسط سالم ایجاد شود. سیرالئون جوانان زیادی دارد که باید به بهترین شکل تعلیم داده شوند. در این زمینه هم میتوانیم از تجربیات ایران استفاده کنیم.