ارمنستانبین‌المللسیاسی

هشدار پیتر استانو نسبت به پیامدهای عدم احترام به حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی ارمنستان

پیتر استانو سخنگوی امور خارجه و امنیتی کمیسیون اروپا با تکرار حمایت اتحادیه اروپا از حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی ارمنستان، نسبت به پیامدهای عدم احترام به این موارد هشدار داد.

به گزارش ایرنا، سخنگوی امور خارجه و امنیتی کمیسیون اروپا روز گذشته در گفت وگویی اختصاصی با خبرگزاری آرمن پرس، از بررسی راه های لغو روادید میان ارمنستان و اتحادیه اروپا خبر داد و گفت: “در جریان این فرآیند بررسی می شود که اساساً لغو روادید میان دو طرف میسر و مقدور است یا خیر.”

وی همچنین در واکنش به اتهام زنی باکو به اتحادیه اروپا و متهم کردن این نهاد به تامین تسلیحاتی ارمنستان و حمایت از “سیاست نظامی گری ایروان که به تضعیف صلح و ثبات در منطقه منجر می شود”، گفت: “منطقی است که هر کشوری گام هایی را برای محافظت از خود بردارد که این به معنای افزایش توان نظامی و همچنین دریافت کمک نظامی از کشورهای مورد نظرش خواهد بود.”

استانو در این خصوص اظهار داشت: “این حق هر کشور مستقل است و هیچ کشوری حق دخالت در آن را مادامی که بر اساس قراردادها و قوانین بین المللی باشد، ندارد. با این حال، حمایت اتحادیه اروپا از ارمنستان هیچ ارتباطی با تسلیح آن نداشته و ما تنها می خواهیم حمایت خود را از نهادهای دموکراتیک ارمنستان و توانایی آن کشور در حفاظت از خود در برابر هرگونه تهدیدی افزایش دهیم. ما بسیار واضح اعلام کردیم که قاطعانه از استقلال، حق حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان حمایت می کنیم.”

وی افزود: حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی ارمنستان باید محترم شمرده شود وگرنه پیامدهای آن دامنگیر ناقضان آن خواهد بود.

استانو افزود: این اتحادیه اروپا نیست که گام های نظامی یکجانبه بر می دارد. بلکه در مورد ناگورنو قره باغ دیدیم که گام های یکجانبه نظامی برداشته شد و با وجود تضمین در مورد عدم حل و فصل این مسئله از طریق نظامی، یک عملیات نظامی آغاز شد. بنابراین هنگامی که (جمهوری آذربایجان) انگشت اتهام را به دیگران نشانه می رود، باید اعمال خود را نیز مدنظر داشته باشد.

این دیپلمات اروپایی ضمن یادآوری درخواست اتحادیه اروپا از باکو و ایروان برای از سرگیری مذاکرات و حل و فصل تمامی مسائل باقیمانده در جهت دستیابی به پیمان صلح تا انتهای سال جاری میلادی، گفت: ما مسئولان جمهوری آذربایجان را به آغاز یک گفت وگوی معتبر و جدی را با ارامنه قره باغ ترغیب می کنیم چرا که وضعیت فعلی نیازمند راه حلی است که نمی تواند ترک خانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر باشد. بنابراین ما به تعامل با ارمنستان و جمهوری آذربایجان و همچنین شرکای بین المللی ادامه می دهیم چرا که (حل و فصل مسئله قره باغ) وظیفه جامعه بین المللی است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا