ایرانبین‌المللسیاسی

سران بریکس حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند

گروه بریکس شب گذشته در بیانیه نشست سران خود در برزیل حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این بیانیه آمده است: ما حملات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) به جمهوری اسلامی ایران را که ناقض قوانین بین‌المل است، محکوم می‌کنیم.

اعضای بریکس همچنین در بیانیه خود خواستار «آتش‌بس فوری، دائمی و بی‌قید و شرط» در غزه شدند.

علاوه بر این، سران بریکس درباره تعرفه‌های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفتند: ما نگرانی جدی خود را نسبت به تعرفه‌های یکجانبه و اقدامات غیرتعرفه‌ای که تجارت را مختل کرده و ناسازگا با قوانین سازمان تجارت جهانی است، ابراز می‌کنیم.

بریکس چهارم تیرماه نیز در بیانیه مشترکی اعلام کرده بود: ما نسبت به هر گونه حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز که مغایر قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود، ابراز نگرانی جدی می‌کنیم. امنیت، ایمنی و پادمان‌های هسته‌ای باید همواره از جمله در مناقشه‌های مسلحانه حفظ شده و از مردم و محیط زیست در مقابل زیان‌ها محافظت شود. در این چارچوب، ما بر حمایت خود از ابتکارهای دیپلماتیک به منظور حل چالش‌های منطقه‌ای تاکید می‌کنیم.

گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دی‌ماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا