ایرانبین‌المللسیاسی

در بیشکک صورت گرفت؛ مخالفت دبیران امنیت ملی ایران و قرقیزستان با دخالتهای غرب در منطقه

دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و قرقیزستان با دخالت‌ غرب در امور داخلی کشورهای منطقه و تلاش برای تحمیل اهداف و خواسته‌های خود مخالفت کردند.

به گزارش ایرنا، علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی و مارات ایمانکولوف دبیر شورای امنیت قرقیزستان در بیشکک نگرانی مشترک خود را از اقدامات برخی از کشورهای غربی در تامین مالی تعدادی از گروه‌های تروریستی در افغانستان و تلاش آنها برای افزایش فعالیت این گروه‌ها در آسیای مرکزی و منطقه ابراز کردند.

دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و قرقیزستان همچنین با دخالت‌ طرف غربی در امور داخلی کشورهای منطقه و تلاش برای تحمیل اهداف و خواسته‌های خود مخالفت کردند.

همچنین افزایش همکاری‌ها در ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی و نظامی به‌ویژه در مبارزه با تروریسم و داعش از دیگر محورهای این دیدار بود که مورد تاکید طرفین قرار گرفت.

در پایان دبیر شورای عالی امنیت ملی از همتای قرقیزستانی خود برای سفر به ایران دعوت به عمل آورد که با استقبال دبیر شورای امنیت قرقیزستان مواجه شد.

 

دیدار دبیران شورای امنیت ملی روسیه و ایران و رایزنی درباره همکاری‌های امنیتی

دفتر مطبوعاتی شورای امنیت ملی روسیه در بیانیه‌ای از دیدار نیکلای پاتروشف و علی اکبر احمدیان دبیران شورای امنیت ملی روسیه و جمهوری اسلامی ایران در بیشکک پایتخت قرقیزستان خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از وب‌گاه شورای امنیت فدراسیون روسیه، در این بیانیه آمده است: در این دیدار طیف گسترده‌ای از همکاری‌های امنیتی روسیه و ایران از جمله توجه ویژه به مبارزه با تروریسم، مسائل امنیت اطلاعات، مشکلات تامین امنیت اقتصادی روسیه و ایران در شرایط فشار تحریم‌های کشورهای غربی و همچنین مقابله با تلاش‌ها برای مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل مورد بحث قرار گرفت.

این بیانیه می‌افزاید: در ادامه این دیدار، توسعه یک توافقنامه جامع بلندمدت جدید دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و تاکید شد که انعقاد این سند بنیادی، انگیزه‌ای قدرتمند برای گسترش بیشتر همکاری‌های دوجانبه سودمند در همه زمینه‌ها خواهد داد.

به گفته این بیانیه، در جریان این گفت وگو همچنین درباره روندهای جهانی و منطقه‌ای و نیز تماس‌های دوجانبه و چند جانبه آتی بین شوراهای امنیت ملی روسیه و ایران در سال ۲۰۲۴ بحث و تبادل نظر شد و برنامه فعالیت کارگروه‌های شوراهای امنیت ملی دو کشور در مورد موضوعات مورد علاقه طرفین هم مورد توافق قرار گرفت.

Related Articles

Back to top button