امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه «خروج کامل، فوری و بی قید و شرط نیروهای آمریکایی از سوریه برای صلح و ثبات سوریه ضروری است» گفت: آنها به جای مبارزه با تروریسم، همچنان از گروههای تروریستی تعیینشده توسط سازمان ملل مانند جبهه النصره (هیئت تحریرالشام) حمایت و نفت و ثروت مردم سوریه را غارت میکنند.
به گزارش ایرنا، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز گذشته به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت خاورمیانه و سوریه گفت: مردم سوریه همچنان از بحرانهای انسانی، تجاوز، اشغال خارجی و تروریسم رنج میبرند. با اشغال غیرقانونی، تحریمهای غیرانسانی، سیاسی کردن بازگشت پناهندگان و آوارگان داخلی و جلوگیری از حمایت بینالمللی برای بازسازی سوریه، برخی کشورهای غربی مسئول طولانی شدن درگیریها هستند چراکه سعی دارند اراده خود را به مردم سوریه تحمیل کنند.
او تصریح کرد: چنین تلاشهایی غیرقانونی و غیر اخلاقی هستند و تنها به تطویل بحران و افزایش رنجهای مردم سوریه میانجامند. جامعه بینالمللی نباید مردم سوریه را در مبارزه با تروریسم، اشغال خارجی و تروریسم اقتصادی ناشی از تحریمهای غیرقانونی تنها بگذارد. حاکمیت، استقلال سیاسی، وحدت و تمامیت ارضی سوریه باید به طور کامل توسط همه به عنوان تصمیمات شورای امنیت رعایت شود.
ایروانی اضافه کرد: هرگونه برنامههای جداییطلبانه و ابتکارات خودمختاری نامشروع مردود است. همچنین تمام نیروهای خارجی که حضورشان در سوریه توسط دولت سوریه غیرقانونی شناخته شده، باید از سوریه خارج شوند.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در این زمینه، خروج کامل، فوری و بدون قید و شرط نیروهای آمریکایی از سوریه برای صلح و ثبات سوریه ضروری است. آنها به جای مبارزه با تروریسم، همچنان از گروههای تروریستی تعیینشده توسط سازمان ملل مانند جبهه النصره (هیئت تحریر شام) حمایت میکنند و نیز به غارت نفت و ثروت مردم سوریه میپردازند.
ایروانی تصریح کرد: مبارزه با تروریستها در سوریه باید تا حذف کامل تهدیدهایشان ادامه یابد. این کار باید با دقت بالا نسبت به جان غیرنظامیان انجام شود. نباید به تروریستها اجازه داده شود تا تعداد زیادی از غیرنظامیان را به گروگان بگیرند و مناطقی مانند ادلب را به پناهگاه امن خود تبدیل کنند.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران قویاً تجاوزات مستمر رژیم اسرائیل علیه حاکمیت سوریه، هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساختهای حیاتی را محکوم مینماید. اشغال بلندیهای جولان سوریه توسط این رژیم اشغالگر غیرقانونی است.
او گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنان به حل و فصل سیاسی وضعیت سوریه متعهد است و به حمایت از فرآیند سیاسی به رهبری و مالکیت سوریها و تسهیل شده توسط سازمان ملل ادامه خواهد داد.
ایروانی اضافه کرد: از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان یک سازوکار موثر برای پیشبرد فرآیند سیاسی ضروری است. این کمیته باید بدون هرگونه مداخله خارجی یا فشار یا تعیین هرگونه مهلت برای اتمام کار خود عمل نماید.ما به حمایت از تلاشهای سازمان ملل و فرستاده ویژه، آقای گیر پدرسن، برای حل سیاسی بحران سوریه ادامه میدهیم. ایران هیچ تلاشی را در این راستا دریغ نخواهد کرد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: در این زمینه، ما از تلاشهای فرستاده ویژه برای از سرگیری دور نهم مذاکرات قانون اساسی در بغداد به عنوان یک گزینه قابل اجرا که حمایت بیشتر طرفهای دخیل را دریافت کرده، حمایت میکنیم. همراه با شرکای خود در فرمت آستانه، ما متعهد به کار برای دستیابی به نرمالسازی بلندمدت و پایدار در و اطراف سوریه هستیم.
وی گفت: در کنار فرآیند سیاسی، تلاشهای بینالمللی باید برای تسهیل بازسازی سوریه و بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی به محل سکونت اصلی خود در سوریه ادامه یابد. نباید منافع میلیونها پناهنده سوری برای کسب منافع سیاسی توسط قدرتهای خاصی گروگان گرفته شود.
سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: جامعه انسانی با چالش برانگیزترین وضعیت تامین مالی خود روبرو است. برنامه پاسخ بشردوستانه برای سال ۲۰۲۴ به مبلغ ۴.۰۷ میلیارد دلار است اما تنها ۱۳.۴ درصد آن تامین شده است.
او ادامه داد: جای تاسف است که کشورهای غربی وضعیت وخیم انسانی و اقتصادی موجود را نادیده گرفته و همچنان به دنبال اجرای دستور کار سیاسی خود به هر قیمتی هستند. ما تلاشهای خستگیناپذیر آژانسهای سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آنها در کارهایشان برای کاهش رنج مردم سوریه را تحسین میکنیم.
ایروانی خاطر نشان کرد: با این حال، جلوگیری از انحراف کمکها به سازمانهای تروریستی در منطقه شمال غربی و اطمینان از توزیع کمکها به صورت شفاف و غیر تبعیضآمیز، جنبههای اساسی هستند که نیاز به دقت بالا دارند.
او یادآور شد: همانطور که قبلاً گفتهایم، ارائه کمکهای فوری ضروری است اما راهحل پایدار در بلندمدت نیست. تلاشها باید بر بازسازی زیرساختهای حیاتی متمرکز شود تا شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی فراهم شود.