سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تبریک فرا رسیدن میلاد حضرت مسیح و سال نو میلادی گفت: مسیحیان عزیز در شرق و غرب عالم این روزها دلشان با مردم فلسطین است.
به گزارش ایسنا ، ناصر کنعانی امروز دوشنبه در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی با بیان مطلب فوق گفت: امروز افکار عمومی دنیا از جمله مسیحیان عزیز خواستار توقف فوری جنایات های صهیونیست ها علیه مردم غزه هستند.
وی با بیان این که برخی از مسیحیان به خاطر این جنگ و جنایتهای صورت گرفته توسط صهیونیستها، تصمیم بر این گرفتهاند که ایام کریسمس را جشن نگیرند، ادامه داد: جای تأسف است که صهیونیستها در این روزها و شب میلاد حضرت مسیح دست از جنایتهای خود بر نداشتهاند و همچنان به انجام جنایت علیه مردم فلسطین ادامه میدهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به قطعنامه اخیرشورای امنیت سازمان ملل در مورد جنگ غزه گفت: قطعنامه تصویب شده یک قطعنامه بیمحتوا و غیرقابل اجراست و این قطعنامه عملاً چیزی نیست که ملت فلسطین به آن نیاز دارد و منعکس کننده خواسته جامعه جهانی برای توقف فوری جنگ نیست.
کنعانی در مورد اتهامزنیهای اخیر دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس علیه ایران گفت: ادعاهای غیر قابل قبول وزیر خارجه انگلیس مشابه ادعاهای آمریکاییها بیپایه و اساس، تکراری، نخ نما و مردود است و در چارچوب حمایت دولت انگلیس از رژیم غاصب اسرائیل مطرح میشود و بیان این ادعاها از سوی شخص دیوید کامرون که سران رژیم صهیونیستی از او به عنوان بهترین دوست این رژیم در غرب یاد کرده اند، عجیب و دور از انتظار نیست.
وی با بیان اینکه دولت انگلیس در ارتباط با تحولات جاری در غزه دارای مسئولیت حقوقی و بینالمللی است و در این زمینه در جایگاه متهم قرار دارد و نباید در جایگاه مدعی در مورد دیگر کشورها از جمله ایران قرار بگیرد در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این زمینه به نقش دولت انگلیس در شکلگیری رژیم صهیونیستی و حمایت نامحدود دولت لندن از این رژیم اشاره کرد و گفت: این مسائل و همچنین حمایت تمام عیار انگلیس در طول دو ماه گذشته از جنایتهای صهیونیستها در غزه، مصادیق بارز حمایت انگلیس از ایجاد بیثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا است.
کنعانی تاکید کرد: دولت انگلیس در مورد آن چیزی که در منطقه در حال رخ دادن است مسئولیت دارد و باید پاسخگوی اقدامات خود در گذشته و الان در این منطقه باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد تهدیدات اخیر رژیم صهیونسیتی علیه لبنان و شرط و شروطهای گذاشته شده از سوی این رژیم برای لبنان جهت پایان جنگ گفت: در مورد آنچه که مربوط به لبنان است، مقامات لبنان خود اعلام موضع کردند و صورت مسئله روشن است.
وی افزود: به نظر میرسد صهیونیستها یا شرایط بغرنج و پیچیده خود را درک نمیکنند و یا دنبال تحرکات فرافکنانه است.
کنعانی با بیان این که رژیم صهیونیستی هر روزی که به جنگ ادامه میدهد نه فقط میخهای جدیدی به تابوت سربازان خود میکوبد بلکه میخهای جدیدی به تابوت رژیم صهیونیستی نیز میکوبد، ادامه داد: به نظر میرسد که صهیونیستها متوجه شرایط بحرانی خود نیستند و آنها در مقابل انتخابهای خوبی قرار ندارند.
وی با بیان اینکه صهیونیستها در انجام این جنگ خطای راهبردی داشتهاند و ادامه این جنگ نیز خطای راهبردی بزرگتری از سوی آنها است، ادامه داد: زمان به نفع این رژیم و حامیان آن نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه رژیم صهیونیستی چارهای جز پایان جنگ ندارد، خاطرنشان کرد: این رژیم در جایگاهی قرار ندارد که بخواهد در مورد پایان جنگ شرط و شروطهایی برای دیگران قرار بدهد.
وی در مورد جلسه اخیر دادستانی ایران و آذربایجان که به صورت آنلاین برگزارشد و آخرین وضعیت پرونده فرد حمله کننده به سفارت باکو در تهران گفت: این گفتوگو بخشی از تلاشهای دو کشور برای حل و فصل موضوعات باقی مانده در روند روابط دو کشور و پرونده سفارت آذربایجان در تهران است. روند طی شده تاکنون مثبت بوده و بسیاری از جوانب این پرونده طی شده است.
کنعانی با بیان این که در این زمینه نقشه راهی برای بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران تدوین شده و تلاش ها در این زمینه به خوبی به پیش رفته است، تصریح کرد: ما در سایر زمینههای مربوط به روابط دو کشور هم ، شاهد اقدامات و تلاشهای مشترک هستیم و اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با بیان این که در حوزه تجارت و اقتصاد هم شاهد همکاریهای خوبی بین دو کشور هستیم، افزود: روند تحولات بین دو کشور مثبت است.
کنعانی تاکید کرد: امیدوارم در کوتاهترین زمان ممکن شاهد از سرگیری فعالیتهای دیپلماتیک آذربایجان در تهران باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی که بیش از یک ساعت به طول انجامید درباره ادعای وزارت دفاع آمریکا که حمله پهپادی اخیر به کشتی تجاری در ساحل هند را به ایران نسبت داده است با تاکید بر این که اتهامزنیهای آمریکا بیپایان است، تاکید کرد: بزرگترین مجرم آمریکاست که عملا بخشی از جنایت جنگی رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه است و شاید بتوان گفت مسئول اول و آخر هم آغاز جنگ و هم استمرار این جنگ است.
وی با بیان این که دولت آمریکا از منظر اخلاقی و حقوق بینالمللی در جایگاهی قرار ندارد که نسبت به دیگر طرفها در خارج و داخل منطقه اتهاماتی را مطرح کند، گفت: ما این اتهامات را مردود و بی ارزش میدانیم و معتقدیم که این اتهامات در راستای فرافکنی و سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم صهیونیستی از سوی دولت آمریکا مطرح میشود.
وی با تاکید مجدد مبنی براین که این اتهامات با انگیزههای سیاسی مطرح میشود و هیچ گونه ارزشی ندارد، تصریح کرد: آمریکا با حمایت تمام عیار از جنایت جنگی صهیونیستها در فلسطین تنفر عمومی ملتهای جهان را متوجه خود کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال گفت: ایران همواره بخشی از تامین امنیت در آبهای بینالمللی و آبراههای بینالمللی بوده است و همواره نقش مهم و تعیینکنندهای در امنیت دریانوردی و حمل و نقل دریایی و تجارت بینالمللی از طریق آبهای بینالمللی داشته و همواره در این زمینه مسئولانه عمل کرده است و همانطور که اشاره شد بخش مهمی از تلاشهای منطقهای و بینالمللی درباه تامین امنیت آبهای بینالمللی برعهده ایران بوده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: دولت آمریکا در جایگاهی نیست که به ایران اتهام وارد کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال یک خبرنگار رسانه افغانستانی درباره سفر اخیر امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان و سفر چندی پیش ملابرادر به ایران و اینکه با توجه به این سفرها به نظر میرسد سطح روابط ایران و افغانستان رو به گسترش است و این رفت و آمدهای دیپلماتیک و تعامل با طالبان با چه اهدافی انجام میشود، گفت: منافع ایران و افغانستان به هم پیوسته، گره خورده و جداییناپذیر است.
وی تاکید کرد: آنچه در افغانستان میگذرد و اتفاق می افتد، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر وضعیت در ایران، امنیت مرزهای دو کشور و روابط دو ملت اثرگذار است.
کنعانی تصریح کرد: ما بارها اعلام کردهایم که ایران در موضوع افغانستان همواره تلاش کرده و خواهد کرد که در جهت استقرار ثبات، آرامش و توسعه و رونق اقتصادی در این کشور نقش موثر خود را ایفا کند و اجرای این نقش موثر در چارچوب دوجانبه و سازوکارهای منطقهای همواره مورد توجه بوده است.
وی افزود: سفر آقای متقی به ایران به منظور مشارکت در نشست بینالمللی تهران در خصوص فلسطین بود و ایشان در این اجلاس سخنرانی کرد.
کنعانی با بیان این که در جریان این سفر ، گفتوگوهای دوجانبهای بین آقای متقی و آقای امیرعبداللهیان در خصوص موضوعات مورد علاقه مشترک دو کشور نیز انجام شد در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال بار دیگر تاکید کرد: برای ما تحکیم صلح، ثبات و امنیت و تامین نظر مردم افغانستان حائز اهمیت است و به تلاشهای سازنده خود در این زمینه ادامه میدهیم.
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره حمله تروریستی اخیر در راسک و تعاملات ایران و پاکستان در خصوص مرزهای دو کشور گفت: موضوعات امنیتی و مرزی بین ایران و پاکستان در چارچوب رایزنی و گفتوگوهای منظم و مستمر بین دستگاهها و مقامات امنیتی دو کشور همواره مورد بررسی و گفتوگو قرار گرفته و میگیرد.
کنعانی ادامه : وزارت خارجه نیز در ارتباط و تعامل با مقامات دولت پاکستان هر جا اقتضا کرده در این زمینه گفتوگو و تعامل کرده است.
کنعانی تاکید کرد: این موضوع توسط جهات امنیتی دو کشور در حال بررسی و تکمیل اطلاعات است و هر جا نیاز به حضور وزارت خارجه باشد این وزارتخانه به وظایف ذاتی خود در این زمینه عمل خواهد کرد.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی در مراکش و برخی ادعاهای مطرح شده در این بیانیه در ارتباط با جزایر سه گانه ایران و واکنش تهران به این موضوع با توجه به حساسیت جدی افکار عمومی به موضوع تمامیت ارضی کشور گفت: ما موضع خود را در این ارتباط مطرح کردیم و یک بار دیگر تأکید میکنم که ادعاهای مندرج در بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی در مراکش درباره جزایر سهگانه ایرانی به منزله اقدام علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران تلقی میشود و مفاد آن از نظر ایران از اساس مردود و غیرقابل قبول است.
کنعانی تاکید کرد : طرح نکات مندرج در بیانیه درباره جزایر سهگانه ایرانی به منزله نقض اصول پذیرفته شده در حقوق بینالملل و منشور ملل متحد مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها است .
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان این که همان طور که بارها گفتهایم، ما در ارتباط با تمامیت ارضی کشور با هیچ طرفی تعارف نکرده و نمیکنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران با صریحترین و شفافترین عبارات اعتراض خود به این بیانیه اعلام کرده و مفاد بیانیه را کاملا مردود شمرده است. در مورد روسیه نیز صریحترین عبارات ایران در اعتراض به این بیانیه مشترک در عالیترین سطح به مقامات دولت روسیه اعلام شده است.
وی تاکید کرد: مواضع ما در این زمینه روشن است. ایران در ارتباط با حاکمیت و تمامیت ارضی خود با هیچ طرفی مسامحه نمیکند و عکسالعملها، واکنشها و اقدامات دیپلماتیک ایران هم در چارچوب اهتمام جدی، قاطعانه، مسئولانه و توأم با دقت نسبت به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران و هم در چارچوب منافع ملی و با در نظر گرفتن همه ابعاد منافع ملی ایران انجام میشود.
ناصر کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره پیشنهاد یکی از مقامات نظامی کشور درباره بستن مدیترانه و جبلالطارق جهت فشار به رژیم صهیونسیتی و جلوگیری از کمک به این رژیم گفت: من این اظهارات را نشنیدهام.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از مشکلات پیش آمده جهت صدور روادید برای ورزشکاران ایرانی گفت: صدور روادید برای ورزشکاران سازوکارهای مشخصی دارد که از طریق فدراسیونهای ورزشی این هماهنگیها انجام میشود و در بسیاری از موارد نیازی به ورود وزارت خارجه برای هماهنگی نیست و از طریق سازوکارهای موجود و مشخصی که وجود دارد، انجام میشود.
وی ادامه داد: در مواردی که احیانا مشکلی پیش میآید و از وزارت خارجه درخواست پیگیری و ورود میشود ما به این موضوع ورود پیدا می کنیم تا تسهیل کننده آن باشیم.
کنعانی با بیان این که ما در وزارت امور خارجه و نمایندگیهای ایران در خارج از کشور برای صدور روادید برای سفر تیمهای ورزشی جهت سفر به ایران همکاری لازم را داریم، ادامه داد: متاسفانه برخی اوقات برای صدور روادید برای ورزشکاران از سوی برخی کشورها، انگیزههای سیاسی و یا برخی از بداخلاقی های ورزشی دخالت داده میشود و این رفتار برخی کشورها با شعار آنها مبنی بر اینکه سیاست دخالتی در ورزش ندارد، همخوانی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد آخرین پیگیریهای ایران در خصوص میدان نفتی و گازی آرش و اظهارات و بیانیههای سیاسی مطرح شده از سوی کویت در این ارتباط که ایران سهمی در میدان گازی ندارد، گفت: ما ترجیح میدهیم این موضوع خارج از مکانیسم رسانهای بین دو کشور مطرح شود؛ چرا که کاملا تخصصی، فنی و حقوقی است و طرح این موضوع در رسانهها کمک کننده به مسأله نیست.
وی افزود: در دیدارها بین دو وزیر خارجه ایران و کویت این موضوع مطرح شده و در آخرین دیدار دو وزیر خارجه در ژنو نیز این موضوع مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت.
کنعانی در همین ارتباط تاکید کرد: به عنوان ایران بر سیاست ثابت و همیشگی خود برای توسعه مناسبات با همسایگان تأکید داریم و بر این باوریم همه مشکلات و سوءتفاهمات احتمالی دو جانبه با همسایگان از طریق گفتوگوی مبتنی بر حسن نیت میتواند حل و فصل شود و نیازی به مداخله طرفهای ثالث و خارج از منطقه نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: ما معتقدیم این موضوعات تخصصی و فنی اگر به صحنه رسانهای کشیده شود و یا در بیانیههای سیاسی مطرح شود ، نتیجهای جز پیچیدهتر شدن این موضوعات فنی و تخصصی نخواهد داشت.
وی گفت: گفتوگوهای فنی بین ما و طرف کویتی در مقطعی انجام شده و ما در این زمینه همچنان قائل به استمرار گفتوگوهای تیمهای فنی و تخصصی و حقوقی دو کشور هستیم.
کنعانی گفت: ما ملاحظات دقیق فنی و حقوقی در این ارتباط داریم و آن را در همان چارچوب مطرح کرده و ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی درباره تایید حکم حبس ابد حمید نوری از سوی دادگاهی در سوئد و بحثهای مطرح شده درباره مبادله او با یک تبعه سوئدی که در ایران به جرم امنیتی در زندان به سر میبرد، گفت: دفاع از حقوق شهروندان ایران جزو مسئولیتهای ذاتی و مهم دستگاه دیپلماسی است و این دستگاه همه تلاشهایی که میتوانسته در این زمینه انجام داده است، کما اینکه سایر دستگاههای جمهوری اسلامی ایران اعم از قوه قضائیه و وزارت دادگستری نیز در این رابطه از بهکارگیری حداکثر تلاشهای خود برای آزادی این شهروند ایرانی که به ناحق در سوئد بازداشت شده دریغ نکردند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: انتظار این بود که دولت سوئد در روند تشکیل جلسات دادگاه تجدیدنظر اقدام مسئولانهای انجام دهد و اشتباه فاحش خود را در روند بازداشت و در مرحله اول محاکمه در دادگاه بدوی در مرحله تجدیدنظر جبران کند که متاسفانه شاهد چنین اقدامی از سوی دولت سوئد نبودیم.
وی تاکید کرد : حکم غیرعادلانه و ظالمانه صادره به منزله پایان تلاشهای دیپلماتیک و همه جانبه جمهوری اسلامی ایران برای آزادی و بازگرداندن این شهروند ایرانی نیست و ما به تلاشهای خود ادامه میدهیم و از همه ابزارهای قانونی و در دسترس در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید براین که نسبت به رای صادره و نقض حقوق این شهروند ایرانی در جریان بازداشت و برگزاری جلسات دادگاه اعتراض جدی داریم، تصریح کرد: حقوق اولیه انسانی این شهروند در زندانهای سوئد رعایت نشده و از حداقل حقوق ابتدایی محروم بوده است.
کنعانی با بیان این که در این زمینه متاسفانه شاهد تناقض در رفتار و گفتار کشور سوئد هستیم، افزود: انتظار داریم دولت سوئد رفتار خود را اصلاح و دستگاه قضایی سوئد اقدام جدی برای جبران خطاهای خود انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد این که آیا در جریان رایزنی روز گذشته بین آقایان امیرعبداللهیان و متقی وزیر امور خارجه دولت طالبان در ارتباط با موضوع امنیت مرزهای دوکشور و حقآبه ایران از هیرمند رایزنی و گفت وگو انجام شد، گفت: در چارچوب همکاری های دو طرف و نشستهای تخصصی انجام شده ، مدت زمان قابل توجهی است که رخداد مرزی نامطلوبی را در مرزهای مشترک دو کشور ایران و افغانستان شاهد نیستیم و امیدواریم این روند به بهبود و تقویت همکاریهای مرزی و رونق هر چه بیشتر فعالیتهای تجاری و اقتصادی در مرزهای دو کشور منتهی شود.
وی تصریح کرد: موضوع آب و حقآبه ایران از هیرمند در جریان رایزنیهای وزیر امور خارجه ایران و سرپرست وزارت خارجه افغانستان مورد توجه و اهتمام بوده و گفتوگوها در این خصوص در چارچوبهای مختلف ادامه دارد و پیگیریها ما در این حوزه مستمر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چندی پیش براساس مصوبه دولت تصمیم گرفته شد که روادید بین ایران و بیش از ۳۰ کشور لغو شود و شهروندان این کشورهای بتوانند بدون دریافت روادید به ایران سفر کنند. نظر وزارت خارجه در این ارتباط چیست و آیا اقدامی صورت گرفته که این موضوع به صورت متقابل باشد و این زمینه فراهم شود که شهروندان ایرانی بتوانند بدون دریافت روادید به این کشورها سفر کنند، گفت: ابتکار عمل انجام شده مربوط به همکاری و هماهنگی مشترک بین دستگاه دیپلماسی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. وزارت خارجه در این ابتکار نقش کلیدی داشته است. این موضوع باعث تقویت گردشگری و تقویت همکاریها و مراودات مردمی بین ایران و کشورهای مورد اشاره خواهد شد. در واقع باعث گسترش گردشگری، همکاریهای اقتصادی و همچنین تسهیل و گسترش دیپلماسی عمومی و مراودات انسانی بین مردم ایران و این کشورها خواهد بود.
کنعانی ادامه داد: بحث پیگیری تسهیلات متقابل در این زمینه جزو اولویتها و مسائل مورد توجه دستگاه دیپلماسی است و در مناسبات و گفتوگوهای کنسولی با دیگر کشورها به موضوع تسهیل روادید برای سفر اتباع ایران به کشورهای دیگر در قالبهای مختلف توجه داریم و این تلاشهای دست دیپلماسی به خصوص حوزه کنسولی است.
این دیپلمات ارشد وزارت خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه برخی از کشورهای اروپایی برای صدور ویزای شینگن برای اتباع ایرانی به خصوص دانشجویان همکاریهای لازم را نداشته و در این ارتباط دانشجویان و شهروندان ایرانی برای دریافت روادید با مشکلاتی روبهرو شدهاند از جمله اینکه چندی پیش شاهد بودیم که دانشجویان ایرانی متقاضی سفر به ایتالیا جهت ادامه تحصیل به خاطر این مشکلات در برابر سفارت این کشور در تهران تجمع کرده بودند، گفت: در جریان برخی از این موانع مشکلات که در ارتباط با صدور روادید برای ایرانیان و دانشجویان وجود دارد هستیم و وزارت خارجه هرجا متوجه این موضوع شده ورود پیدا کرده است و با آن سفارتخانهها گفتوگو و رایزنی کرده است و تلاش داشته که این موانع و مشکلات برطرف شود.
کنعانی ادامه داد: در مورد هر کشوری که این مشکلات را شاهد بودیم از جمله کشوری که شما اشاره کردید و دو سه کشور دیگر دستگاه دیپلماسی تحرکات لازم را انجام داده است بخش کنسولی ما به صورت ویژه به این موضوع توجه کرده است و در هر جا که لازم بوده در سطح گفتوگوهای عالی از جمله گفتوگوهای وزیر امور خارجه با همتایان خود در این کشورها در این ارتباط رایزنی شده و وزیر خارجه ورود پیدا کرده و ما در این زمینه اهتمام و تلاش لازم را داشتهایم.