سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر کاپان ارمنستان به همراه رئیس اداره کل امور خارجه شمال غرب کشور با حضور در دانشگاه تبریز با رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصرالهزاده ضمن اشاره به سفر سال گذشتهی خود به ارمنستان و بازدید از دانشگاههای ایروان، اظهار کرد: با توجه به ابراز علاقهمندی این دانشگاهها برای همکاری با دانشگاه تبریز، مساعدت و همکاری کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کاپان و سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان برای اجرای تفاهمات، تقویت و توسعهی همکاریهای علمی و بین المللی با دانشگاه تبریز را خواستار هستیم.
آمادگی دانشگاه تبریز برای تقویت آموزش زبان فارسی در ارمنستان
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به قدمت طولانی و افتخارات این دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بین المللی و قرارگرفتن اساتید این دانشگاه در بین اساتید یک و دو درصد دانشمندان برتر جهان، گفت: دانشگاه تبریز با دارابودن مرکز آموزش زبان فارسی به دانشجویان بینالمللی و نیز گروه آموزشی ادبیات فارسی، آماده هر نوع همکاری در جهت تقویت آموزش زبان فارسی یا تقویت برنامههای مراکز شرق شناسی در کشور ارمنستان است.
توسعهی فعالیتها و ارتباطات علمی و تقویت دیپلماسی علمی در منطقه
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کاپان نیز ضمن معرفی فعالیتهای این سرکنسولگری اظهار کرد: فعالیت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کاپان بنا بر اهمیت توسعهی فعالیتهای دیپلماتیک در ارمنستان از مهر ماه ۱۴۰۱ شروع شده است و یکی از هدفگذاریهای بسیار مهم این سرکنسولگری، توسعهی فعالیتها و ارتباطات علمی و تقویت دیپلماسی علمی در منطقه است.
مرتضی عابدین ورامین ادامه داد: فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی کاپان از مدتی قبل آغاز شده و هم اکنون تعداد قابل توجهی فارسی آموز در این مرکز ثبت نام کردهاند و با توجه به اهمیت جایگاه دانشگاهتبریز در منطقهی شمالغرب کشور و به لحاظ نزدیکی جغرافیایی تبریز و کاپان خواستار مشارکت موثر دانشگاه تبریز در تقویت برنامهی آموزشی زبان فارسی در کاپان و همچنین ایجاد ارتباط علمی بین دانشگاه سیونیک و دانشگاه تبریز هستیم.
اعزام اساتید به دانشگاه سیونیک
اعزام اساتید به دانشگاه سیونیک و افزایش همکاری دانشگاه تبریز با مرکز آموزش زبان فارسی کاپان جهت تقویت همکاریهای علمی در این منطقه از دیگر خواستههای عابدین در این دیدار بود.
تقویت کرسیهای زبان فارسی در امنستان و گرجستان
مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه تبریز نیز گفت: با توجه به مذاکرات صورت گرفته با شورای گسترش زبان فارسی در وزارت عتف و اخذ حمایتهای مالی لازم، برنامههای ویژهای برای تقویت کرسیهای زبان فارسی در امنستان و گرجستان در نظر داریم و در این راستا تیمهایی از اساتید برجستهی زبان فارسی به زودی به این دو کشور اعزام و دورههای دانش افزایی زبان فارسی برگزار خواهد شد.
دکتر سعید شجاعی با اشاره به قرابت جغرافیایی و سهولت تردد از شهر تبربز به مقصد ارمنستان خاطرنشان کرد: اساتید دانشگاه تبریز میتوانند در برنامههای علمی دانشگاههای ارمنستانی مشارکت لازم را داشته باشند.