همراه با پارالمپیک پاریس؛ نگاهی به مدالآوران ایران در پارالمپیک ۲۰۲۴ / رکوردشکنان و اولینها در پاریس چه کسانی بودند؟
به بهانه پایان بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ به معرفی مدالآوران، رکودشکنان و اولینهای کاروان ایران در این مسابقات پرداختهایم.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، کاروان جمهوری اسلامی ایران با نام «فرزندان ایران» و با شعار «ایمان، ایثار، افتخار» در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس با ۶۵ ورزشکار در ۱۰ رشته والیبال نشسته، پاراوزنه برداری، پاراجودو، پاراشنا، پاراتکواندو، پارادو و میدانی، گلبال، پاراتیراندازی با کمان، پاراتیراندازی و پاراکانو شرکت کرد و در نهایت با کسب ۸ نشان طلا، ۱۰ نقره، ۷ برنز و ایستادن در جایگاه چهاردهم جدول رده بندی به کار خود پایان داد.
سرپرستی کاروان ایران در این دوره از بازی ها بر عهده سیدمحمد پولادگر بود و آرمیتا رضایینژاد فرزند شهید رضایینژاد از دانشمندان هستهای، به عنوان سرپرست معنوی در کنار کاروان حضور داشت.
اولین ها:
– مدال نقره زهرا رحیمی، اولین مدال بانوان در پاراتکواندو
– مدال نقره پرستو حبیبی، اولین مدال بانوان در پارادو و میدانی ماده پرتاب کلاب
-مدال نقره هاجر صفرزاده، اولین مدال بانوان در پارادو و میدانی ماده دو ها ( دو ۲۰۰ متر)
– مدال نقره فاطمه همتی، اولین مدال انفرادی کامپوند بانوان
– مدال نقره فاطمه همتی و هادی نوری، اولین مدال کامپوند میکس
رکورد شکنیها:
– پرستو حبیبی رکورد آسیا در ماده پرتاب کلاب کلاس F۳۲
– هاجر صفرزاده رکورد آسیا در ماده دو ۴۰۰ متر
– امیرحسین علیپور رکورد آسیا در ماده پرتاب وزنه کلاس F۱۱
– سعید افروز رکورد جهان، پارالمپیک و آسیا در ماده پرتاب نیزه F۳۴
– یاسین خسروی رکورد جهان، پارالمپیک وآسیا در ماده پرتاب نیزه کلاس F۵۷
– روحالله رستمی رکورد جهان، پارالمپیک و آسیا در پاراوزنه برداری دسته ۸۰ کیلوگرم
– علی اکبر غریب شاهی رکورد پارالمپیک در پاراوزنه برداری دسته ۱۰۷ کیلوگرم
اسامی مدال آوران:
مدال طلا: امیرحسین علیپور (پرتاب وزنه)، سعید افروز (پرتاب نیزه)، یاسین خسروی (پرتاب وزنه)، روحالله رستمی (وزنهبرداری. دسته ۸۰ کیلوگرم)، علی اکبر غریب شاهی (وزنهبرداری، دسته ۱۰۷ کیلوگرم)، احمد امینزاده (وزنهبرداری، دسته ۱۰۷+ کیلوگرم)، ساره جوانمردی (تپانچه بادی ۱۰ متر)، تیم ملی والیبال نشسته
مدال نقره: فاطمه همتی (پاراتیروکمان کامپوند انفرادی)، فاطمه همتی و هادی نوری(تیم پاراتیروکمان میکس کامپوند)، مهدی اولاد (پرتاب وزنه)، ظفر ذاکر (پرتاب وزنه)، حسن باجولوند (پرتاب دیسک)، علی پیروج (پرتاب نیزه)، هاجر صفرزاده (دوی ۴۰۰ متر)، پرستو حبیبی (پرتاب کلاب)، میثم بنیطبا (پارا جودو وزن ۶۰- کیلوگرم)، زهرا رحیمی (پاراتکواندو وزن ۵۲- کیلوگرم)،
مدال برنز: علیرضا مختاری (پرتاب وزنه)، الهام صالحی (پرتالب نیزه)، علیاصغر جوانمردی(پرتاب وزنه)، محمدرضا عرب عامری(پاراتیروکمان ربکرو انفرادی)، محسن بختیار (وزنهبرداری دسته ۵۹ کیلوگرم)، علیرضا بخت (پاراتکواندو وزن ۸۰- کیلوگرم)، حامد حقشناس (پاراتکواندو وزن ۸۰+ کیلوگرم)
روایت آماری از عملکرد مدالی کاروان کشورمان در پارالمپیک ۲۰۲۴؛ به افتخار «فرزندان ایران»
در پارالمپیک پاریس، کاروان ایران با نام «فرزندان ایران» با کسب ۲۵ مدال، رکورد بیشترین مدال در اداوار این بازیها را شکست و سهم ورزشکاران مرد ۱۸ مدال، سهم زنان ۶ مدال و یک مدال هم سهم مشترک مردان و زنان (میکس کامپوند تیروکمان) بود.
به گزارش ایرنا، بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی بهطور رسمی از چهارشنبه، هفتم شهریور آغاز شد که کاروان ورزش جانبازان و توانیابان و نابینایان و کم بینایان ایران با نام فرزندان ایران با ۶۶ ورزشکار در ۱۰ رشته ورزشی در این رقابتها شرکت کرد.
پس از یازده روز رقابت، در پایان این بازیها که دیشب مراسم اختتامیه آن برگزار شد، کاروان کشورمان با کسب ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۷ برنز و مجموع ۲۵ مدال در رده چهاردهم پارالمپیک ۲۰۲۴ قرار گرفت.
یک پله نزول نسبت به توکیو
کاروان ایران در پارالمپیک پاریس نسبت به دوره گذشته بازیها که در توکیو برگزار شد، یک رده در جدول مدالی نزول کرد.
کاروان ایران در حالی در پارالمپیک ۲۰۲۴ در رده سیزدهم جدول مدالی قرار گرفت که در دوره گذشته در پارالمپیک ۲۰۲۰، کشورمان با کسب ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز و مجموع ۲۴ مدال، در رده سیزدهم قرار گرفته بود تا تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازیهای پارالمپیک از نظر مرغوبیت مدالی و کسب بیشترین مدال طلا به ثبت برسد.
رکورد بیشترین مدال شکسته شد
کاروان پارالمپیک ایران در پاریس با وجود نزول یک پلهای نسبت به دوره گذشته که در توکیو برگزار شد، توانست رکورد کسب بیشترین مدال را در ادوار پارالمپیک به نام خودش ثبت کند.
ورزشکاران کشورمان در پارالمپیک ۲۰۲۴، در حالی در مجموع ۲۵ مدال کسب کردند که پیش از این، رکورد بیشترین مدال کسب شده به پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن، ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو با کسب ۲۴ مدال اختصاص داشت.
دوومیدانی در صدر رشتههای مدالآور
در بازیهای پارالمپیک پاریس از ۱۰ رشته ورزشی اعزامی، ۷ رشته توانستند مدال کسب کنند. وزنهبرداری، دوومیدانی، جودو، تیراندازی، تکواندو، والیبال نشسته و تیروکمان، رشتههایی بودند که ورزشکارانشان در پاریس توانستند برای ایران مدال کسب کنند.
رشته دوومیدانی با کسب ۱۲ مدال (۳ طلا، ۵ نقره و ۴ برنز) بیشترین مدال را برای کاروان ایران به دست آورد که نزدیک به نیمی از مدالهای کسب شده کاروان ایران است.
وزنهبرداری هم با کسب ۴ مدال (۳ طلا و یک برنز)، دومین رشتهای بود که بیشترین مدال را برای کاروان به دست آورد.
والیبال نشسته یک مدال (طلا)، تیراندازی یک مدال (طلا)، تیروکمان ۳ مدال (۲ نقره و یک برنز)، تکواندو ۳ مدال (۲ نقره و یک برنز) و جودو یک مدال (نقره)، رشتههایی که دیگری بودند که توانستند برای ایران مدال کسب کنند.
رشتههای قایقرانی، گلبال و شنا هم سه رشتهای بودند که دست ورزشکاران کشورمان از رسیدن به مدال در پاریس ۲۰۲۴ کوتاه ماند.
سهم زنان و مردان از مدالها چقدر بود؟
در حالی ۲۴ ورزشکار و یک رشته تیمی کشورمان در پارالمپیک پاریس صاحب مدال شدند که از این ۲۵ مدال، سهم ورزشکاران مرد ۱۸ مدال، سهم زنان ۶ مدال و یک مدال مشترک مردان و زنان( میکس کامپوند تیروکمان) بود.
با توجه به مدالهای کسب شده، ورزشکاران مرد در این مسابقات برای کاروان ایران ۷ طلا، ۶ نقره و ۵ برنز کسب کردند. ورزشکاران زن نیز یک طلا، ۳ نقره و ۲ برنز برای کشورمان به ارمغان آورند. یک مدال نقره هم به صورت مشترک در میکس تیمی کامپوند توسط یک ورزشکار زن و یک ورزشکار مرد برای کاروان ایران کسب شد.
تنها ورزشکار دو مداله ایران یک بانو بود
در بین ورزشکاران مدالآور ایران در پارالمپیک پاریس، تنها یک ورزشکار توانست بیشتر از یک مدال کسب کند. فاطمه همتی، ورزشکار تیروکمان کشورمان، تنها عضو کاروان ایران بود که در پاریس توانست ۲ مدال به دست بیاورد.
همتی ابتدا در بخش کامپوند انفرادی بانوان، توانست نایب قهرمان شود و به مدال نقره برسد. او همچنین در بخش میکس تیمی کامپوند هم همراه هادی نوری نایب قهرمان المپیک شد و یک مدال نقره دیگر برای کاروان ایران به ارمغان بیاورد.