سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران امروز سهشنبه در نشست خبری با همتای پاکستانی خود اعلام کرد که بر خلاف رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران دنبال تنش نیست اما حق خود را برای دفاع طبق منشور سازمان ملل متحد به رسمیت میشناسد.
به گزارش خبرنگار ایرنا در اسلامآباد، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد که تهران برعکس رژیم صهیونیستی هرگز خواستار تشدید تنشها نیست اما مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد از حق کامل برای دفاع از برخوردار است و طبق زمان و وضعیت تعیین شده ایران، به این تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ خواهیم داد.
وی افزود: خوی وحشیانه صهیونیستها در غزه و لبنان با تشدید تجاوزات و حملات بی پروا برجسته تر شده است.
وزیر امور خارجه ایران با قدردانی از مواضع دولتمردان پاکستانی علیه تجاوزگری رژیم صهیونیستی، گفت: ما از موضع صریح و روشن نخست وزیر پاکستان علیه جنایت تجاوزکارانه اسرائیل قدردانی می کنیم.
عراقچی ادامه داد: متاسفانه جامعه جهانی در متوقف ساختن رژیم صهیونیستی، نسلکشی و تجاوزگری آن که صلح و ثبات در منطقه و جهان را به خطر میاندازد، شکست خورده است.
وی افزود: تلاشهایی از سوی چند کشور برای رسیدگی به این بحرانها و متوقف کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی انجام شده است. ما در حال کار بر روی راه حلی هستیم تا در نشست آتی سازمان همکاری اسلامی این قساوتها را متوقف کرده و رنج مردم غزه و لبنان را کاهش دهیم به ویژه که با نزدیک شدن به زمستان، شرایط بیخانمانان و پناهجویان در غزه و لبنان سختتر خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: پاکستان به طور مداوم کوشش و مشارکت فعال خود را با مشاوره و تبادل دیدگاهها در رابطه با آخرین تحولات در منطقه نشان داده است.
عراقچی با اشاره به «سابقه دیرینه جوامع و پیوندهای دو کشور برادر، ایران و پاکستان، که تمدن تاریخی و فرهنگی خود را گرامی میدارند»، گفت: ما تعهد خود را برای تقویت بیشتر پیوندهای همسایگی و برادری بمنظور ارتقای روابط در همه زمینهها از جمله اقتصادی و تجاری، سیاسی و دانشگاهی، فرهنگی و گردشگری تکرار میکنیم.
وزیر امور خارجه ایران، هدف از این دور مذاکرات را «ترویج روابط همه جانبه بین ایران و پاکستان با تمرکز بر روابط دوجانبه به ویژه در زمینه های تجاری و اقتصادی» عنوان کرد.
وی با اشاره به پدیده تروریسم، آن را «تهدیدی ناگوار و مشترک برای دو کشور و همه منطقه و همچنین تهدید جمعی در مقیاس جهانی برای کل جامعه بین المللی» خواند و عنوان کرد: با در نظر گرفتن این چالش و تهدید، ما بر تعهد خود برای مبارزه با آن به صورت دو جانبه و در قالب همکاری متقابل و همچنین با همکاری کشورهای منطقهای تاکید میکنیم.
عراقچی افزود: در حال حاضر ایران و پاکستان در سطوح مختلف از جمله کانالهای نظامی، امنیتی و سیاسی برای مبارزه با تروریسم با یکدیگر تعامل دارند.
تاکید اسلامآباد بر مواضع قوی با تهران علیه اسرائیل
معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این کنفرانس خبری با محکوم کردن جنایت تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، بر مواضع قوی تهران و اسلامآباد علیه اقدامات غیرقانونی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی تاکید کرد.
سناتور محمد اسحاق دار یادآوری کرد: ما قدردان حمایت تهران از عضویت اسلامآباد در سازمان بریکس هستیم.
وی پس از مذاکرات رسمی با سید عباس عراقچی همتای ایرانی و اعضای هیاتهای دو کشور در اسلامآباد، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حضور هیاتهای ایران و پاکستان حاضر شد.
وی با قدردانی از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان بر اهمیت توسعه روابط فی مابین به ویژه در مجامع منطقهای و بین المللی تاکید کرد.
سناتور اسحاق دار با محکوم کردن تداوم جنایات رژیم اسرائیل در غزه و تبعات ویرانگر آن بر منطقه خاورمیانه، افزود: پاکستان بار دیگر تجاوزات اسرائیل به ویژه حمله اخیر آن علیه جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم می کند.
وی تاکید کرد: اسرائیل به این تجاوزگری مرتکب نقض صریح قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل و حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران شده است.
فجایع کنونی در غزه ناشی از سلب حق مشروع فلسطینیان است
سناتور اسحاق دار گفت: فجایع کنونی در غزه ناشی از سلب حق مشروع فلسطینیان برای آزادی و استقلال است و ما در رایزنی با وزیر امور خارجه ایران تاکید کردیم که باید حق فلسطین مطابق با آرمانهای آنان و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تسلیم و تامین شود.
وی افزود: قرار است ۱۱ نوامبر ماه جاری میلادی نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده برگزار شود؛ هرچند برنامه نهایی آن اعلام نشده در عین حال ایران و پاکستان به تلاشهای خود برای کمک به فلسطینیان و آتشبس ادامه می دهند.
معاون نخست وزیر پاکستان، تروریسم و افراط گرایی را تهدید جدی برای منطقه و سد راه رشد و توسعه کشورهای منطقه دانست و گفت: تهران و مصمم به همکاری علیه تهدید تروریسم و گسترش همکاریهای دوجانبه هستند.